Cūkgaļas karbonāde ar rabarberu mērci
Pareizi izcepts gaļas gabals pats par sevi jau ir labas pusdienas. Bet lai tas būtu kā labākajos restorānos, iesakām klāt pasniegt atbilstošu mērci. Šoreiz pagatavojiet rabarberu mērci ar čili pipariem un krustnagliņām.
Sastāvdaļas
- 4 cūkgaļas karbonādes
- 150g rabarberi
- 20g sviests
- 2 ēd.k. ūdens
- 2 ēd.k. brūnais cukurs
- 2 ēd.k. žāvētas dzērvenes
- 1/4 tējk. čili pipari
- 2 krustnagliņas
- sāls, pipari
Pagatavošana 30 MIN 4 PORCIJAS
Gatavo mērci. Rabarberus sagriež mazākos gabalos, ieber katlā ar biezu apakšu, pārkaisa ar cukuru un atliek uz 15 min. Katlu uzliek uz uguns, pievieno ūdeni, krustnagliņas, čili piparus un uzkarsē. Vāra 4-5 min vai līdz rabarberi ir mīksti.
Pannā izkausē sviestu un uzcep gaļu līdz tā ir gatava. Gaļu pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem un pasniedz ar rabarberu mērci.