Vīnogu salāti ar grilētām tītara gaļas koftām

Barbora.lv garšas eksperta, šefpavāra un lauku gardēža Dzintara Kristovska recepte.
Vīnogu salāti ar grilētām tītara gaļas koftām

FOTO: Publicitātes foto

Arī šie salāti ir neiedomājami viegli, taču tajā pašā laikā pietiekami sātīgi. Kādu gaļu izmantot koftām jeb Austrumu virtuves iedvesmotajām gaļas bumbiņām – to nosaka katra personīgā gaume. Te lieliski iederēsies gan jēra, vistas, liellopu, jaunlopu un pat medījumu gaļa.  

Koftām (6 porcijām, pa 4 koftām katrā):

• Tītara maltā gaļa 800 g
• Lociņi 30 g
• Kūpinātas paprikas pulveris 5 g
• Čili pārslas 3 g
• Sāls pēc garšas
• Ķiploks 20 g
• Oregano 3 g
• Olīveļļa 50 ml
• Piparmētra 10 g
• Šalotes vai parastais sīpols 100 g

Mērcei:
• Bezpiedevu jogurts (ne pārāk biezs) 300 g
• Viena citrona sula 
• Tahini pasta 100 g

Salātiem:
• Dažādas salātlapas 200 g
• Piparmētra 20 g
• Svaigs koriandrs 20 g
• Valrieksti 100 g
• Zaļas vīnogas 300 g
 

Sāk ar koftu pagatavošanu. Sakapā visus garšaugus un pievieno gaļai. Gaļu pārkaisa ar garšvielām, pārlej ar olīveļļu un samaisa. Masu atstāj uz 30 minūtēm un pēc veido koftas – nelielas gaļas bumbiņas. Koftas vai nu liek uz iesmiņa, vai grilē uz restes, kamēr tās paliek stingras. 
Kamēr koftas grilējas, pagatavo salātus. Sajauc visas mērces sastāvdaļas un pievieno sāli pēc garšas. Ja mērce ir par skābu, tai var pievienot ēdamkaroti medus. Salātu sastāvdaļas sajauc atsevišķā bļodā un vēlāk sadaļa individuālās porcijās. Mērci pasniedz atsevišķi, lai salāti servēšanas brīdī izskatītos pēc iespējas estētiskāk.
 

Reklāma
Reklāma