Pikantā vista spāņu gaumē
Šis aromātiskais ēdiens šķiet austrumniecisks, lai gan nācis no Andalūzijas Spānijā
Sastāvdaļas
- 1 vista (aptuveni 1,5 kg) sadalīta 8 gabalos
- Sāls un svaigi melnie pipari
- 2 ēd.k olīveļļas
- 1 liels smalki sakapāts sīpols
- 2 smalki sakapātas ķiploka daiviņas
- 1 tējk. miltu
- 4 ēd.k. smalki sakapātu pētersīļu
- 2 tēj.k. smalki sarīvēta ingvera
- Daži pavedieni safrāna
- 1 tējk. miezerī saberztu romiešu ķimeņu (kumina)
- 2 ēd.k. sezama sēkliņu
- 2 – 3 šķēlītes sagriezti čili pipari
- 180 ml vistas buljona
Pagatavošana
Vistai uzber un piparus. Seklā pannā sakarsē eļļu un apbrūnina vistas gabalus. Pievieno sīpolus un ķiplokus un apcep caurspīdīgus. Iemaisa miltus, 2 ēdamkarotes pētersīļu, ingveru, safrānu, romiešu ķimenes, sezama sēkliņas un čili piparus. Pielej buljonu. Uzliek vāku un sautē 45 minūtes, līdz vista mīksta. Pasniedz karstu.