Rīsu nūdeles ar vistu un dārzeņiem 15 minūtēs
Arī aizņemtajās darbdienās savai ģimenei iespējams pagatavot gardu, veselīgu un turklāt neikdienišķu maltīti, ņemot talkā veikalos pieejamās sagataves. “Rimi Bērniem” garšas eksperts Normunds Baranovskis atklāj recepti, kas pagatavojama vien 15 minūtēs un būs pa spēkam arī pusaudzim.
Sastāvdaļas:
(2 personām)
- 100 g plato rīsu nūdeļu
- 100 g vistas filejas
- 2 ēdamkarotes eļļas cepšanai
- 200 g dārzeņu voka “Rimi” ķīniešu gaumē cepšanai (saldēts)
- 100 ml “Ajvar” mērces ICA
- 1 sīpolloks
Pagatavošana
Tējkannā uzvāra 1 litru ūdens un aplej rīsu nūdeles, kas ieliktas bļodā. Tās būs gatavas 3–5 minūšu laikā. Pa to laiku sagriež strēmelītēs vistas fileju un apcep eļļā uz sakarsētas pannas. Cep 2 minūtes, tad pieliek dārzeņus – pa taisno no saldētavas. Nedaudz apmaisa un lej mērci, papildus pievienojot vēl 50 ml ūdens.
Gaida, kad masa sāk vārīties, un tad ļauj mērcei pavārīties 1 minūti, lai izsilst dārzeņi. Izmantojot sietu, nokāš nūdeles un pievieno mērcei. Apmaisa dažas reizes un pasniedz ar smalki sagrieztiem lociņiem.