Gardēžu pusdienas: cornetti pasta ar sparģeļiem un garšaugu pesto
2 gardēžiem
15 minūtes
Sastāvdaļas pastai
8 gab tievāko vai 4 gb vidējo "Mores sparģeļu"
130 g cornetti pastas
2 l ūdens
1 tējk. sāls
1 ēdamk. gardas eļļas
Sastāvdaļas pesto
2 saujas garšaugu, salātu (pētersīļi, dilles, baziliks, lolo rosso salāti, spināti..)
1 daiva ķiploka
1 tējk rīvēta Grana Padano siera
10 gab sāļo pistāciju
70 ml neitrālas garšas eļļas
20 ml extra virgin eļļas
1 tējk laima vai citrona sulas
Pastu var pasniegt ar šādu ekstru
40 g auksti kūpināta, plucināta laša filejas
1-2 saujas Grana Padano siera
Pesto gatavošana
1. Pesto sastāvdaļas liek traukā un samaļ gardā mērcē.
2. Nogaršo un pieregulē garšu pēc savām garšas kārpiņām, sāļāku, skābāku vai sierīgāku.
Pastas gatavošana
1. Kaltā vāri ūdeni ar eļļu un sāli.
2. Kad ūdens sāk vārīties, ber pastu.
3. Liec taimeri uz 6 minūtēm.
4. Sagriez sparģeļus mazākos gabalos.
5. Pēc 6 minūtēm pastai pievieno sparģeļu resnākos galus.
6. Vēl pēc 40 sekundēm liec pārējos sparģeļus.
7. Visu pavāri vēl minūti, tad nokās caurdurī un ļauj iztvaikot mitrumam 30 sekundes.
8. Citā bļodā liec 3-4 ēdamk. pesto un sajauc ar pastu.
9. Ja vēlies, pasniedzot pievieno ekstra garšas!