Super sulīgās gaļas bumbiņas cepeškrāsnī

Atzīstos – dzīvojot netālu no IKEA veikala, daudz biežāk uz to braucu, nevis lai iegādātos kādu mājai nepieciešamu preci, bet gan lai… paēstu. Ģimene īpaši iecienījusi gaļas bumbiņas, taču nolēmu izmēģināt gaļas bumbiņu pagatavošanu mājās. Līdz atklāju recepti, kas izdodas patiešām garda, pagāja vairāki mēģinājumi!
Ātri un garšīgi – cepeškrāsnī ceptas gaļas bumbiņas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ātri un garšīgi – cepeškrāsnī ceptas gaļas bumbiņas.

Mēģināju pagatavot gaļas bumbiņas cepeškrāsnī – šķita, ka tā būs mazāk eļļas un veselīgāk. Tomēr pirmās izmēģinātās bumbiņas izdevās visai sausas. Līdz netīšām atklāju sastāvdaļu, kas bumbiņas padara sulīgas un gaisīgas.

 

Lai pagatavotu gaļas bumbiņas cepeškrāsnī, būs nepieciešams: 

  • Maltā gaļa – ap 500 g. (izmantoju cūkgaļu)
  • Ola 1 gab.
  • Burkāns 1 gab.
  • Sāls, pipari pēc garšas
  • Ķiploka daiviņa
  • Kartupeļu biezputra – apmēram 200 ml. (To parasti pagatavoju no kartupeļu pārslām, ko piedāvā dažādi ražotāji.)
  • Eļļa – apmēram 4 ēdamkarotes.

 

Kā pagatavot gaļas bumbiņas cepeškrāsnī

Nomizo, sīki sarīvē burkānu, pievieno to maltajai gaļai. Masai pievieno olu, garšvielas, kartupeļu putru. Visu kārtīgi samīci. Ļoti kārtīgi! Tad veido neliela izmēra bumbiņas un apviļā tās nelielā eļļas daudzumā, kārto uz cepamā papīra. 

Liec cepties apmēram 15 minūtes ap 220 grādos. Izvēlos intensīvāku režīmu, ar ventilatoru. Bumbiņas ātri vien apbrūnē, taču saglabā savu sulīgumu.

 

Reklāma
Reklāma

 

Pasniedz ar salātiem, kartupeļiem, griķiem – kas vien jūsu ģimenē ir iecienīts. Ja tās pēc vakariņām paliek uz galda, tās ātri vien pazūd. 😉

 

Lai izdodas! 

 

Saistītie raksti