Super sulīgās gaļas bumbiņas cepeškrāsnī
Mēģināju pagatavot gaļas bumbiņas cepeškrāsnī – šķita, ka tā būs mazāk eļļas un veselīgāk. Tomēr pirmās izmēģinātās bumbiņas izdevās visai sausas. Līdz netīšām atklāju sastāvdaļu, kas bumbiņas padara sulīgas un gaisīgas.
Lai pagatavotu gaļas bumbiņas cepeškrāsnī, būs nepieciešams:
- Maltā gaļa – ap 500 g. (izmantoju cūkgaļu)
- Ola 1 gab.
- Burkāns 1 gab.
- Sāls, pipari pēc garšas
- Ķiploka daiviņa
- Kartupeļu biezputra – apmēram 200 ml. (To parasti pagatavoju no kartupeļu pārslām, ko piedāvā dažādi ražotāji.)
- Eļļa – apmēram 4 ēdamkarotes.
Kā pagatavot gaļas bumbiņas cepeškrāsnī
Nomizo, sīki sarīvē burkānu, pievieno to maltajai gaļai. Masai pievieno olu, garšvielas, kartupeļu putru. Visu kārtīgi samīci. Ļoti kārtīgi! Tad veido neliela izmēra bumbiņas un apviļā tās nelielā eļļas daudzumā, kārto uz cepamā papīra.
Liec cepties apmēram 15 minūtes ap 220 grādos. Izvēlos intensīvāku režīmu, ar ventilatoru. Bumbiņas ātri vien apbrūnē, taču saglabā savu sulīgumu.
Pasniedz ar salātiem, kartupeļiem, griķiem – kas vien jūsu ģimenē ir iecienīts. Ja tās pēc vakariņām paliek uz galda, tās ātri vien pazūd. 😉
Lai izdodas!