Sātīgais dārzeņu sacepums ar sieru un olām
Kā sātīgi apēst dārzeņus, neizmantojot gaļu, lai pēc pāris stundām atkal negribētos ēst? Papildinot dārzeņus ar sieru, olām, nedaudz saldo krējumu un cepot cepeškrāsnī! Tā kā sacepumam par pamatu izmantoju kartupeļus un burkānus, lai tie ātrāk būtu gatavi, tos sarīvēju.
Šī recepte ir lieliska ideja vakariņām!
Nepieciešams
- 7 gab. vidēja lieluma kartupeļi
- 3 gab. vidēja izmēra burkāni
- 1 sīpols
- 2 cukini vai nelieli kabači
- 2 paprikas
- 10 mazie tomātiņi
- 200 g siera
- 100 ml saldā krējuma
- 3 olas
- Sāls
- Sviests trauka ieziešanai
- Eļļa dārzeņu apcepšanai
Pagatavošana
- Nomizo kartupeļus un burkānus, tos sarīvē. Sarīvēti dārzeņi būs gatavi daudz ātrāk! Sajauc tos, pievieno sāli un klāj kārtā ar sviestu ieziestā cepamtraukā. Uzliec traukam vāku, liec cepties 200 grādos 15 minūtes.
- Kamēr cepas kartupeļi ar burkāniem, nomizo sīpolu, cukini un attīri papriku. Sasmalcini sīpolu, apcep to eļļā.
- Kubiņos sagriez cukini un papriku. Kad sīpols apbrūnējis, uz pannas pievieno cukini un papriku, nedaudz apcep, pārkaisi ar sāli.
- Kad pagājušas 15 minūtes, uz pannas apceptos dārzeņus kārto pa virsu kartupeļiem un burkāniem, un ar vāku apsegtus turpina cept 10 minūtes.
- Tikmēr sarīvē sieru, pievieno tam saldo krējumu un trīs olas, nedaudz sāli.
- Kad pagājušas 10 minūtes, dārzeņiem pa virsu lej pagatavoto siera mērci, izkārto uz pusēm sagrieztus mazos tomātiņus un cep vēl 5 minūtes.
- Mielojies pats un sauc pie galda ģimeni!