Makaronu ligzdiņas ar frikadelēm – ātrās vakariņas uz pannas
Arī šo recepti atradu interneta dzīlēs dienā, kad idejas vakariņām bija izsīkušas. Tā kā mūsu pusaudzis ir gana izvēlīgs ēdājs un viņa pēdās sākusi sekot arī mazā māsa, maltīšu pagatavošana kļuvusi vēl sarežģītāka. Par laimi, šo kādas ukraiņu blogeres recepti gan abi mani bērni, gan vīrs atzina par ļoti labu esam!
Vajadzēs:
- Makaronu ligzdiņas
- 500 g malto gaļu (jebkādu, mēs izmantojām jaukto cūkas un liellopa, taču oriģinālreceptē autore lietoja putnu malto gaļu)
- 3 ēd. k. skābo krējumu
- garšvielas
- 1 ēd. k. olīveļļu
- 2 ēd. k. tomātu mērci
- 100 g sieru
Pagatavošana
- Malto gaļu sajauc ar garšvielām un izveido vidēja lieluma frikadeles.
- Uz pannas pamīšus kārto makaronu ligzdiņas un frikadeles, pielej glāzi ūdens un sutina zem vāka 10 minūtes no brīža, kad šķidrums sācis burbuļot.
- Tikmēr pagatavo mērci, sajaucot krējumu, olīveļļu, garšvielas (pēc gaumes, es izmantoju hmeli-suneli, sāli un dažādu piparu maisījumu), tomātu mērci un pusglāzi ūdens. Pārlej pannas saturam un vēl 10 minūtes pasutina.
- Beigās pārkaisa ar sarīvētu sieru, izslēdz plīti un uzliek vāku pannai, kamēr siers izkūst.
- Pasniedz ar salātiem vai marinētiem gurķīšiem!
P.S.
- Oriģinālreceptē tomātu mērce nav pievienota, taču manai ģimenei tā ļoti garšo, tāpēc pieliku.
- Tāpat receptes autore pirms mērces pārliešanas pannas saturu noklāja ar mazajām spinātu lapiņām un tikai tad pārlēja pagatavoto mērci. Es spinātus nepieliku bērnu dēļ – ieraugot ēdienā zaļas lapiņas, viņi noteikti to neēstu vispār!
- Kādā no nākamajām šī ēdiena gatavošanas reizēm noteikti pielikšu tomātus un/vai papriku.