Vistas fileja ar zaļo zirnīšu biezeni. Olbaltumvielām bagāta recepte!
Sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina iesaka pusdienu recepti, kurā iekļauti olbaltumvielas saturoši produkti. Atgādinām, ka visvairāk olbaltumvielas satur šādi produkti: gaļa, zivis, olas, piena produkti (biezpiens, siers), pākšaugi, rieksti un sēklas.
Nepieciešams:
800 g mazo cāļa fileju;
3–4 ēdk. olīveļļas;
1 citrona sula;
2 ķiploka daiviņas;
sāls, pipari, timiāns – pēc garšas;
piparmētras lapiņas – pēc izvēles;
400 g saldētu zaļo zirnīšu;
30 g sviesta.
Pagatavošana
- Cāļa filejas noskalo un nosusina. Samaisa olīveļļu ar sāli, pipariem, timiānu un izspiež divas ķiploku daiviņas, liek filejas marinēties aptuveni uz 20–30 minūtēm.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem, ieklāj cepamtraukā fileju un cep filejas aptuveni 30 minūtes.
- Uzvāra ūdeni, liek tajā saldētus zaļos zirnīšus un vāri 3–5 minūtes. Nokāš ūdeni, pievieno sviestu, sāli un piparus, sablendē.
- Pasniedz biezeni ar cāļa fileju. Dekorē ar svaigām piparmētras lapiņām.