Varavīksnes forele ar oregano, timiānu un svaigajiem salātiem. Recepti iesaka uztura speciāliste Olga Ļubina

FOTO: Shutterstock.com
Kā zināms, zivis ir lielisks Omega-3 taukskābju avots.
4 personām
Nepieciešams:
- 4 varavīksnes foreles (ķidātas);
- timiāns, sāls, pipari, oregano – pēc garšas;
- 70 g spinātu;
- 100 g ķiršu tomātu;
- 1 gurķis;
- 1 avokado;
- 1 ēdamk. valriekstu eļļas;
- sula no viena citrona.
Pagatavošana
Varavīksnes foreles nomazgā, nosusini un ieberzē ar garšvielām. Liec foreles uz cepamā papīra cepeškrāsnī 180 grādos uz 30–40 minūtēm.
Kamēr zivis cepas, nomazgā un nosusini spinātus, gurķi un ķiršu tomātus. Tomātus pārgriez uz pusēm, gurķi nomizo un sagriez pusripiņās. Spinātus liec salātu traukā, pievieno sagrieztus tomātus, gurķi un avokado. Izspied un iemaisi salātos citrona sulu un uzpilini valriekstu eļļu. Pēc izvēles pievieno timiānu, sāli, piparus un oregano. Pasniedz ar izceptu foreli.