Gaļas bumbiņas tomātu mērcē pildītas ar paipalu olām
“Maxima” garšu vēstnesis Raimonds Zommers iesaka tematisku gaļas bumbiņu recepti. Iedvesmojies recepšu idejām svētku galdam!
Sastāvdaļas 4 personām:
Gaļas bumbiņām
- 12 gb paipalu olas (Paipalu olas QUAIL 12 gab., 1,89 EUR)
- ap 0,5 kg maltā gaļa (Cūkgaļas maltā gaļa WELL DONE 450 g, 2,69 EUR)
- 1 gab. vistu olas (Baltas vistu olas, 1 iepak./10 gab., M izmērs, 1,39 EUR (ar Paldies karti))
- ½ tējk. melnie pipari (Malti melnie pipari TWINS 15 g, 0,29 EUR)
- 1 tējk. ķiploku pulveris (Ķiploku granulas WELL DONE 60 g, 1,25 EUR)
- 1 tējk. sīpolu pulveris (Sīpolu granulas TASTY HOME 40 g, 0,65 EUR)
- 1/3 tējk. sāls (Sāls ar jodu O'SOLE smalkais 1 kg, 0,49 EUR)
Tomātu mērcei
- 0,4 kg sagriezti tomāti savā sulā (Konservēti tomāti savā sulā MEGA DI CATO, 400 g, 0,69 EUR (ar Paldies karti))
- 1 vidēja lieluma sīpols (0,13 EUR)
- 2 ķiploku daiviņas (0,18 EUR)
- ap 0,030 kg baziliks (Baziliks WELL DONE 20 g, 0,99 EUR)
- ½ tējk. sāls (Sāls ar jodu O'SOLE smalkais 1 kg, 0,49 EUR)
- 1 ēdamk. cukurs (Cukurs EXTRA LINE, 1 kg, papīrā, 1,25 EUR)
Kopā*: 12,38 EUR
Pagatavošanas gaita:
- Paipalu olas novāra 3 minūtes, atdzesē ledus aukstā ūdenī un noloba.
- Maltajai gaļai pievieno garšvielas (melnos piparus, sāli, ķiploku un sīpolu pulveri).
- Malto gaļu un olu savieno viendabīgā masā: no gaļas izveido bumbiņu un katrai pa vidu ir paipalu ola.
- Maltās gaļas un paipalu olas bumbiņas liek iepriekš uzkarsetā krāsnī 205 grādos uz 12-15 minūtēm.
- Lai pagatavotu tomātu mērci – smalkos gabaliņos sagriež sīpolu, ķiploku un pievieno uzkarsētā katliņā kopā ar eļļu.
- Sautē kamēr sīpoli un ķiploki paliek mīksti, tad pievieno tomātus savā sulā un garšvielas, vāra 10-15 minūtes.
- Mērcē liek gatavās gaļas bumbiņas un pasniedz ar svaigi vārītu pastu, dekorē ar sagrieztiem lociņiem.