Mazsālīts lasis ar bietēs marinētām vistas olām

“Maxima” garšu vēstnesis Raimonds Zommers iesaka interesantu veidu, kā izmantot un pagatavot olas tā, lai iepriecinātu garšu kārpiņas! Receptes izmaksas ir zem 20 eiro.
Šis ir laiks, kad varam iepriecināt sevi ar radošām nodarbēm.

FOTO: Publicitātes foto

Šis ir laiks, kad varam iepriecināt sevi ar radošām nodarbēm.

Sastāvdaļas 4 personām:

 

  • Ap 200 g mazsālīts lasis (Atlantijas laša fileja a/k OCEAN 170 g, 4,99 EUR)
  • 4 vistas vai paipalu olas (Baltas vistu olas, 1 iepak./10 gab., M izmērs, 1,39 EUR (ar Paldies karti))
  • 1 gab. vārīta biete (Bietes vārītas 500 g, 0,97 EUR)
  • 120 g ābolu etiķis (Ābolu etiķis VEDA 700 ml, 0,95 EUR)
  • 120 g biešu sula
  • 40 g cukurs (Cukurs EXTRA LINE, 1 kg, papīrā, 1,25 EUR)
  • 1 anīsa zvaigzne 
  • 80 g jūraszāļu salāti (Jūras zāles salāti WAKAME ar sezamu 250 g, 6,19 EUR)
  • 80 g krēmsiers (Krēmsiers BALTAIS KLASISKAIS 150 g, 1,99 EUR)
  • 10 g mārrutki (Mārrutki rīvēti EXTRA LINE 160 g, 0,69 EUR)

Kopā*: 18,42 EUR

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošanas gaita:

 

  1. Vārītu bieti sagriež kubiņos.
  2. Ābolu etiķi, biešu sulu, cukuru un anīsu ieliek katliņā un uzkarsē kamēr izkusis cukurs.
  3. Novāra vistas olas vai paipalu olas (5 minūtes) un noloba. 
  4. Sagatavotajā marinādē liek bietes un olas, atstāj uz 2h marinēties.
  5. Lasi sagriež kubiņos, mārrutkus sajauc ar krēmsieru.
  6. Bietes un olas nosusina no marinādes.
  7. Visu kārto skaisti šķivjos un dekorē ar jūraszāļu salātiem .

Saistītie raksti