Kabaču laika labākais gardums – kabaču laiviņas

FOTO: Eva Lanka
Šī recepte ir pavisam vienkārša un ātra.
Sastāvdaļas:
- 4 mazi kabači
- 1 neliela paprika
- 1 – 2 burkāni
- 500 gr maltā gaļa
- Sīpols
- Dažas ēdamkarotes krējums
- Tomātu pasta vai mērce
- Garšvielas – sāls, pipari
- Siers pārkaisīšanai
Pagatavošana:
1. Kabačus rūpīgi nomazgā un pārgriež uz pusēm.
2. Ar karotes palīdzību izgreb sēklu daļu, veidojot iedobi.

3. Sagriež sīpolu un papriku, nomazgā un sarīvē burkānus.
4. Uz pannas apcep sīpolus, burkānus papriku, pievieno malto gaļu, kā arī krējumu, tomātu pastu un garšvielas.

5. Pildījumu apcep tikai nedaudz, tas pilnībā izcepsies cepeškrāsnī.
6. Uzkarsē cepeškrāsni uz 200 grādiem.
7. Kabaču pusītes kārto uz cepešpannas, liek pildījumu.
8. Cep aptuveni 30 minūtes.
9. Tikmēr sarīvē sieru vai arī sagriež to plānās šķēlītes.
10. Liek pāri kabaču laiviņām un cep vēl kādas 5 minūtes.
Ēd gardu muti!