Spageti ar burrata sieru un tomātiem – recepte, kas ģimenei izmaksās zem 20 eiro
Tomātu sezonas plaukums: šefpavāra Raimonda Zommera recepte gardām vakariņām zem 20 eiro.
Sastāvdaļas 4 porcijām:
- 400 g makaroni (LAMOLISANA SPAGHETTI Nr.15 500 g, 0,99 EUR (ar Paldies karti))
- 600 g ķiršu tomāti (3 iepakojumi “Cherry” 250 g, 3,75 EUR)
- 4 gb. siers BURRATA GRANAROLO 125 g (6,36 EUR/ 4 iepakojumi (ar Paldies karti))
- 20 g svaigs baziliks (Well Done 20 g, 0,99 EUR)
- 9 daiviņas ķiploka (aptuveni 0,40 EUR)
- 2 ēd.k. eļļa (saulespuķu eļļa GOLDEN OIL 1 L, 2,39 EUR (ar Paldies karti))
- 1 ēd.k. melnais balzametiķis (GOCCIA D'ORO 500 ml, 2,35 EUR)
- sāls un pipari garšai
Kopā: 17,23 EUR
Pagatavošanas gaita:
1. Ķiršu tomātus nomazgā un pārgriež uz pusēm. Ķiplokus nomizo un sakapā.
2. Visu uzklāj uz cepamās pannas, pārlej pāri balzametiķi un pievieno sāli, piparus un eļļu.
3. Liek cepeškrāsnī gatavoties 180 grādos 10 minūtes, pēc tam cepamo pannu izņem ārā un apmaisa ķiršu tomātus ar ķiplokiem. Atkārtoti liek cepties uz 10 minūtēm.
4. Paralēli sālsūdenī vāra spageti. Kad tie ir gatavi, nokāš lieko ūdeni un pievieno klāt cepeškrāsnī uzkarsētos tomātus, kā arī pievieno visam sakapātu baziliku un viegli apmaisa.
5. Pagatavoto ēdienu servē šķīvī – pa virsu pagatavotajiem spageti centrā servē burratu, kuru pārgriežot, ēdiens tiks papildināts ar krēmīgu mērci.