Anna Panna iesaka, kā risoto paslēpt dažādus dārzeņus + viņas iemīļotā recepte
"Risoto ir ēdiens, kurā paslēpt dažādus dārzeņus ir pavisam viegli – tie tikai jāsagriež smalki, smalki. Tāpat risoto var pievienot arī dārzeņu biezeņus, piemēram, ķirbja, saldo kartupeļu, biešu, tad ēdiens iegūs skaistu krāsu," žurnālā "Mammām un Tētiem. Zīdainis" iesaka kulināre Anna Birmane jeb Anna Panna.
Anna Panna iesaka:
- risoto vari piedāvāt arī mazulim – kad beidzies biezeņu laiks un bērniņam ir izaudzis kāds zobiņš!
- ar sieru iespējams variēt – risoto lieliski piestāv (un mazuļiem garšo) mīkstais kazas siers, rikota vai maskarpone.
Risoto ar dārzeņiem
Sastāvdaļas:
(4 porcijas)
2 šalotes sīpoli
1 selerijas kāts
200 g zaļo zirnīšu
200 g risoto rīsu
1 litrs buljona
50 g sviesta
50 g cietā siera pēc garšas
Eļļa cepšanai
Sāls/pipari
Gatavošana:
- Uz pannas uzsilda eļļu un tajā apcep smalki sagrieztu sīpolu un seleriju. Cep uz lēnas uguns, līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi un mīksti. Nepieciešamības gadījumā pievieno vēl eļļu, lai nepiedeg.
- Katlā ber rīsus un mazliet pakarsē kopā ar sīpoliem, līdz rīsi kļuvuši nedaudz caurspīdīgi.
Pa daļām pievieno buljonu un ik pa brīdim rīsus samaisa. - Kad buljons iztvaikojis, pievieno nākamo buljona porciju. Risoto vāra aptuveni 20 minūtes.
- Kad rīsi ir gandrīz gatavi, pieliek un iemaisa sviestu un nedaudz siera, vadoties pēc garšas un tekstūras. Sāli piekaisa pašās beigās, pēc garšas.