Armanda Simsona pildītās kotletes ar sieru
Armands Simsons devās ciemos pie Rimi Gardēža un šefpavāra Normunda Baranovska, lai parādītu, kā, veicot pāris izmaiņu receptē, ikdienas iemīļoto ēdienu var pārvērst restorāna cienīgā maltītē, kas patīkami pārsteigs ikvienu ģimenē.
Personu skaits: 5
Izmaksas uz vienu personu: ~ 1,40 eiro
Sastāvdaļas:
400 g maltās gaļas Rimi Smart;
1 ola Rimi Smart;
4 šķēles tostermaizes Rimi Beķera;
200 ml saldā krējuma Rimi Smart;
50 ml piena Rimi Smart;
40 g siera Rimi Smart;
20 g sviesta Rimi Smart;
1/2 ēdamk. persilādes garšvielu maisījuma Rimi;
apcepšanai eļļa Rimi Smart.
Piedevas:
500 g kartupeļu;
sāls pēc garšas;
180 ml piena Rimi Smart;
60 g sviesta Rimi Smart.
Salāti:
2 tomāti (300 g);
1 garais gurķis;
1 neliels sīpols (115 g);
1/2 bunte loku (25 g);
100 g skābā krējuma Rimi.
Pildīto kotlešu pagatavošana:
- Maizei nogriez garozu un maizes mīkstumu izmērcē pienā. Pievieno malto gaļu, garšvielas un izmīci kotlešu masu ar rokām.
- Sieru sarīvē uz smalkās rīves un sajauc ar sviestu, izveido siera bumbiņas un ievieto kotletēm pa vidu.
- Cep kotletes eļļā no abām pusēm, beigās pievieno krējumu un nedaudz pasautē.
Kartupeļa biezeņa un salātu pagatavošana:
- Vienlaikus novāri kartupeļus un nokās ūdeni. Pievieno kartupeļiem pienu un sāli, sastampā, liec klāt sviestu un saputo visu masu krēmīgā biezenī.
- Sagriez salātu sastāvdaļas un samaisi ar krējumu. Pasniedz silto biezeni ar kotleti un mērci, bet atsevišķā traukā – salātus.