Cepeškrāsnī gatavotas paprikas pusītes ar malto gaļu
Vienkārša, bet mūsu ģimenē iecienīta recepte, ko laiku pa laikam pagatavot vakariņās. Turklāt maltītes tapšana neprasa lielas pūles, izmaksas ir salīdzinoši mazas, toties ēd visi un vēl māja smuki smaržo.
Sastāvdaļas:
- 5 paprikas (man bija sarkana, bet var ņemt dažādu krāsu, lai interesantāk)
- 500 g maltā gaļa (vislabāk garšos jauktā)
- 1 paciņa rīsi
- paliels sīpols
- 2 lielas ķiploka daiviņas
- garšvielas pēc gaumes
- buljona kubiņš
Gatavošana
- Uzvāra puscietus rīsus, sablendē sīpolu un ķiplokus un visu sajauc kopā ar malto gaļu, pievienojot garšvielas. Es izmantoju sāli, maltus melnos piparus un paprikas pulveri.
- Svaigās paprikas pārgriež uz pusēm un iztīra sēklotnes. Kātiņu var atstāt klāt, bet var arī izgriezt. Mani bērni neēstu, ja kātu atstātu, tāpēc vienmēr izgriežu.
- Katru paprikas pusi sapilda ar maltās gaļas masu un liek cepešpannā.
- Lielā krūzē (apmēram 400 ml) karsta ūdens izšķīdina buljona kubiņu (man bija dārzeņu, bet der jebkāds) un šķidrumu ielej cepešpannā.
- Liek cepeškrāsnī un cep 200 grādu temperatūrā aptuveni 40 minūtes.
Ja ir vēlme, gatavas paprikas var pārkaisīt ar sarīvētu sieru un ielikt cepeškrāsnī vēl uz 5 minūtēm, lai siers izkūst.