Slinkie tīteņi – sātīgas vakariņas 45 minūtēs
Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis atgādina – izvēloties nocenotos produktus, gatavosi ne tikai izdevīgāk, bet arī dabai draudzīgāk: “Tā ir gudra izvēle ikdienas maltīšu pagatavošanai. Ja veikalā meklē kaut ko vakariņām, ir loģiskāk izvēlēties produktus, ko vari pagatavot tajā pašā dienā, izglābjot tos no izmešanas atkritumos un tādējādi arī maciņš pateiks paldies. Šie produkti ir kvalitatīvi un garšīgi – sevišķi tad, ja tos iekļausi kādas vienkāršas un sātīgas maltītes receptē!”
Personu skaits: 4
Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
Nepieciešams:
- 400 g maltās gaļas;
- eļļa apcepšanai;
- 1–2 ēdamk. garšvielu ar sāli vai 1 buljona kubiņš (pēc izvēles);
- 800 g kāposta;
- 400 g ziedkāposta.
Pasniegšanai:
- skābais krējums.
Pagatavošana
- Katlā lej eļļu un liec cepties malto gaļu kopā ar garšvielām vai buljona kubiņu.
- Pielej aptuveni 150 ml ūdens un pievieno smalkāk sagrieztu kāpostu un ziedkāpostu. Ja visu uzreiz nevari ielikt katlā, liec tik, cik tajā saiet, bet pārējo pēc aptuveni 5–10 minūtēm, kad kāposti sautējoties nedaudz zaudēs apjomu.
- Sautē katlā zem vāka, ik pa laikam apmaisot, līdz kāposti mīksti. Pasniedz ar krējumu.