Dairis Bertāns šmorē desiņas ar kāpostiem. RECEPTE
Parasti Dairis Bertāns katru rītu sagatavo sarakstu ar produktiem, kas nepieciešami tieši tajā dienā, un dodas iepirkties. Viņš stāsta: “Man ir nedēļas grafiks, katru dienu cita stila ēdiens. Atliek tikai izvēlēties, piemēram, otrdienā, kuru no pastas ēdieniem gatavot. Man ļoti garšo ēdieni ar trifelēm, trifeļu risoto. Un steiks… nekad neatteikšos no laba steika!”
Dairis Bertāns ar ģimeni.
Kad ciemos nāk draugi vai radi, vienmēr gatavo Dairis. Ēdienkarte atkarīga no kopā sanākšanas iemesla – tās var būt gan restorāna stila trīs kārtu vakariņas, gan kāds klasisks latviešu ēdiens. Piemēram, lēti pagatavojamas brangas vakariņas visai ģimenei – desiņas ar sautētiem kāpostiem.
Nepieciešams:
4 personām
Pagatavošanas ilgums 1 stunda
Izmaksas: 4,75 eiro
- 800 g kartupeļu
- 3 ēdamk. cukura
- 600 g karsti kūpinātas desiņas
- 1 liels sīpols
- saulespuķu eļļa cepšanai
- 30 g sviesta
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 kg skābētu kāpostu ar ķimenēm
Pagatavošana
- Sagriež sīpolu un sautē eļļā, pievieno cukuru un karamelizē sīpolus.
- Liek klāt kāpostus. Ik pa laikam maisot, sautē, līdz tie gatavi.
- Nomizo kartupeļus un apcep sviestā, pievieno ķiploku, garšvielas pēc izvēles, sāli.
- Pielej ūdeni vai buljonu – tik daudz, lai kartupeļi tajā būtu iegremdēti par trešo daļu vai apmēram līdz pusei. Liek cepties cepeškrāsnī 200 grādos uz 20 minūtēm vai nedaudz vairāk – pēc nepieciešamības.
- Dažas minūtes, pirms kartupeļi gatavi, liek klāt desas, lai tās apcepas.