Cepetis griljāžā. Vienkārša griljāžas recepte, lai cepetis izdotos lieliski
Laba Ziemassvētku cepeša griljāža ir viegli pagatavojama. Šajā receptē tiek izmantotas divu veidu sinepes, rīvmaize un ola.
Porciju skaits - 4
Sastāvdaļas
- 2 ēd.k. Dižonas sinepes
- 2 ēd.k. Angļu sinepes
- 1 olas dzeltenums
- 1 ēd.k. cukurs
- 100 ml rīvmaize
- 50 g sviests
- 1 ēd.k. Santa Maria Krustnagliņas
- 1.5 kg šķiņķis
Pagatavošana
- Iestatiet cepeškrāsni 200°C temperatūrā.
- Samaisiet sinepes, olu dzeltenumu un cukuru traukā.
- Nogrieziet ādu un iesmērējiet šķiņķi ar maisījumu. Pārklājiet sinepju maisījumu ar rīvmaizi.
- Lieciet šķiņķi cepamplātnē vai šķīvī. Izkausējiet katliņā sviestu.
- Grilējiet šķiņķi apmēram 15 min. Pēc puses no cepšanas laika aplaistiet šķiņķi ar izkausētu sviestu, lai iegūtu kraukšķīgu maliņu.
- Kad gaļa ir izcepusies, cepeti dekorējiet ar krustnagliņām un iegrieziet rakstus.