Cepetis griljāžā. Vienkārša griljāžas recepte, lai cepetis izdotos lieliski

Laba Ziemassvētku cepeša griljāža ir viegli pagatavojama. Šajā receptē tiek izmantotas divu veidu sinepes, rīvmaize un ola.
Izmēģini šajos svētkos arī tu!

FOTO: Publicitātes foto

Izmēģini šajos svētkos arī tu!

Porciju skaits - 4

Sastāvdaļas

  • 2 ēd.k. Dižonas sinepes
  • 2 ēd.k. Angļu sinepes
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 ēd.k. cukurs
  • 100 ml rīvmaize
  • 50 g sviests
  • 1 ēd.k. Santa Maria Krustnagliņas
  • 1.5 kg šķiņķis

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana 

  1. Iestatiet cepeškrāsni 200°C temperatūrā.
  2. Samaisiet sinepes, olu dzeltenumu un cukuru traukā.
  3. Nogrieziet ādu un iesmērējiet šķiņķi ar maisījumu. Pārklājiet sinepju maisījumu ar rīvmaizi.
  4. Lieciet šķiņķi cepamplātnē vai šķīvī. Izkausējiet katliņā sviestu.
  5. Grilējiet šķiņķi apmēram 15 min. Pēc puses no cepšanas laika aplaistiet šķiņķi ar izkausētu sviestu, lai iegūtu kraukšķīgu maliņu.
  6. Kad gaļa ir izcepusies, cepeti dekorējiet ar krustnagliņām un iegrieziet rakstus.

 

Saistītie raksti