Cūkgaļas karbonāde Airfryer karstā gaisa fritierī – tik gardi un ātri kā vasarā uz grila gatavota

Mūsmājās karbonādes ir iecienīts ēdiens, taču gatavoju tās reti – panējuma un lielās ņemšanās dēļ, jo karbonādi tā vienkārši neuzliksi uz pannas, lai cepas. Ja gribas tiešām ceptu, nevis zem vāka sutinātu, tad nākas stāvēt pie plīts un darboties. Taču kopš izmēģināju to pagatavot Airfryer karstā gaisa fritierī, manējie citādāku nemaz vairs negrib ēst, un es priecīga, jo gaļa gatava nieka 14 minūtēs!
Šādi gatavojot karbonādi, māja smaržo tik apetītlīgi, gluži kā vasarā grilējot dārzā.

FOTO: no personīgā arhīva

Šādi gatavojot karbonādi, māja smaržo tik apetītlīgi, gluži kā vasarā grilējot dārzā.

Šī nav klasiskā karbonāde ar panējumu miltos vai rīvmaizē un olā, bet gan šķēlēs sagriezts karbonādes gabals, mazliet iemarinēts un uzfritēts. 

 

Sastāvdaļas:

  • Karbonādes gaļa (var būt aŗi kakla karbonāde, bet tad būs treknāka)
  • Garšvielas pēc izvēles
  • Sīpoli
  • Mazliet majonēze

 

 

Gatavošana

Gaļu sagriež plānās (ap puscentimetru) šķēlēs un sajauc ar izvēlētajām garšvielām (es ņēmu cūkgaļai paredzēto garšvielu maisījumu un jodēto sāli), pusapļos sagrieztu sīpolu (daudzums pēc gaumes) un majonēzi (uz apmēram kilogramu gaļas ēdamkarote majonēzes). 

Ļauj garšām sasūkties vismaz 30 minūtes, bet labāk vēl ilgāk. Tad liek Airfryer karstā gaisa fritierī un gatavo 200 grādos 14 minūtes. 

Reklāma
Reklāma

 

Varianti

  • Šajā receptē fritiera traukā ieklāju foliju un tad liku gaļu, cepot negrozīju to, un sanāca ļoti sulīga karbonāde ar kraukšķīgu augšpusi. 
  • Pirms tam cepu, gaļu liekot uz restēm – sanāca sulīga karbonāde ar viscaur kraukšķīgu garoziņu. 

 

Man vairāk garšo folijā ceptā, savukārt pārējiem – uz restēm gatavotā gaļa. 

 

Zināšanai

Daudz un dažādas receptes visu veidu gaļas pagatavošanai (un ne tikai) atrodamas lietotnē NutriU.  

Saistītie raksti