Man sanāca ar pirmo reizi! Āzijas restorāna recepte – vistas fileja saldskābajā mērcē

Kad pasūta vistas fileju saldskābajā mērcē no restorāna, tā garšo izcili un šķiet, ka recepte nav piemērota pagatavošanai mājas apstākļos. Taču ir! Turklāt liela daļa vajadzīgo sastāvdaļu visticamāk tev ir jau mājās.
Parasti saldskābo vistu pasniedz ar rīsiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Parasti saldskābo vistu pasniedz ar rīsiem.

Recepti atradu Pinterest aplikācijā, kur to demonstrēja kāds āziešu restorāna pavārs. Man labi sanāca jau pirmajā reizē – ģimene slavēja. Un pagatavošana aizņēma vien aptuveni 25 minūtes!
 

Sastāvdaļas:

800 g vistas filejas
Sauja sīpolloku
1 ola
125 g tomātu mērces vai kečupa
2 ēdamk. sojas mērces
1/2 tējk. cepamā pulvera
125 g kartupeļu cietes
125 g cukura
1/2 tējk. sāls
1 ēdamk. eļļas (un vēl pilna panna vistas fritēšanai)
2 ēdamk. etiķa
1/2 glāzes ūdens

Reklāma
Reklāma

Vārtīti rīsi pasniegšanai


Gatavošana:

  1. Bļodā ielej ūdeni, kečupu, sojas mērci, etiķi, cukuru un kartupeļu cieti. Kārtīgi samaisa.
  2. Sagriež vistu kvadrātiņos, ieliek bļodā, pieliek sāli, sodu, olu un ūdeni. Ar rokām samaisa. Pievieno kartupeļu cieti, mazliet eļļas un atkal samaisa ar rokām. 
  3. Vistas filejas fritē karstā eļļā līdz zeltaini brūnai krāsai.
  4. Sagrieztus lociņus uz pannas apcep eļļā, pievieno saldskābo mērci un karsē, līdz tās konsistence kļūst želejveidīga. Pievieno gatavos vistas nagetus. Pasniedz ar vārītiem rīsiem. Gatavs!

     

Saistītie raksti