Ja nedēļas nogalē vēlies kūpināt vistu, sāc marinēšanu trešdien! Klasiskā marināde vistas kūpināšanai

Šī klasiskā marināde ir paredzēta divu veselu vistu iemarinēšanai. Ja vēlas, var pievienot dažādas garšvielas, veidojot marinādei variācijas.
Rēķinies: gatavajai marinādei jānostāvas 12 stundas un tad vistām marinādē vēl vismaz 24 stundas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Rēķinies: gatavajai marinādei jānostāvas 12 stundas un tad vistām marinādē vēl vismaz 24 stundas.

Marināde divām vistām svarā ap pusotru līdz diviem kilogramiem.

Rēķinies: gatavajai marinādei jānostāvas 12 stundas un tad vistām marinādē jānostāvas vēl vismaz 24 stundas. 

 

Sastāvdaļas:

2 veselas vistas, svarā ap pusotru līdz diviem kilogramiem

1 l ūdens

100 g sāls

2 ēdamk. cukura

150g ķiploku

2 lauru lapas

Reklāma
Reklāma

4 gab. smaržīgo piparu

1 tējk. melno piparu

250 ml galda etiķa 9%

2 gab. krustnagliņu

 

 

Gatavošana:

  1. Gatavo marinādi: katliņā ielej ūdeni, sāli un cukuru, un ūdeni uzvāra. Pieber pārējās garšvielas (izņemot etiķi un ķiplokus), samazina vārīšanās temperatūru un vāra marinādi vēl aptuveni 10-15 minūtes. Kad marināde padzisusi, pievieno ķiplokus un etiķi. Atstāj marinādi ievilkties istabas temperatūrā 12 stundas. 
  2. Marinēšana: vistas lieku marinēties lielā katlā vai keramikas traukā, kas paredzēts ēdienu gatavošanai. Pārlej ar marinādi. Pa vidu vistām var salikt vēl ķiplokus. Vistas marinādē atstāj vismaz 24, vai pat 36 stundas.
  3. Kūpināšana: kūpinātavu kurinām tikai ar alkšņa malku. Pirms vistu likšanas kūpinātavā, to kurina aptuveni vienu stundu. Kūpināšanas laikā lūkojam, lai temperatūra ir vienmērīga un nenokrīt zemāk par 80 grādiem. Vistas jākūpina aptuveni trīs ar pusi stundas. 

Saistītie raksti