Makaronu sacepums. Sevišķi garšos kūstoša siera cienītājiem
Šis sacepums patiks tiem, kas savu makaronu porciju nevar iedomāties bez kūstoša un staipīga siera. Tās var būt arī otrās dienas vakariņas, ja no iepriekšējās maltītes palicis mazliet maltās gaļas mērces vai makaroni. Tad atliks tikai papildināt ar trūkstošo un ielikt cepeškrāsnī!
Nepieciešams:
- 300 g makaronu;
- 1 sīpols;
- 2 vidēja lieluma burkāni;
- cukini, paprika vai citi dārzeņi – pēc izvēles;
- 400 g maltas liellopu gaļas;
- 1 mazā bundža tomātu savā sulā (gabaliņos);
- 200 g skābā krējuma;
- garšvielas – sāls, melnie pipari, raudene;
- 1 tējk. cukura;
- 150 g siera pārkaisīšanai;
- zilais siers – pēc izvēles;
- eļļa cepšanai.
Gatavošana
- Makaronus izvāra un atdzesē.
- Sagatavo dārzeņus mērcei – smalki sagriež sīpolu, nomizo un sarīvē burkānus. Pārējos dārzeņus, ja nepieciešams, nomizo un sagriež gabaliņos.
- Dziļā pannā (vai tajā pašā katlā, kur vārīja makaronus), pagatavo mērci. Vispirms sakarsē pašu pannu, tad ielej nedaudz eļļas un apcep dārzeņus, līdz tie mīksti.
- Pievieno malto gaļu, apcep to un pievieno garšvielas, cukuru, tomātus un krējumu.
- Kad mērce gatava, iemaisa makaronus.
- Cepeškrāsi uzkarsē līdz 200 grādiem.
- Makaronus ar mērci liek slēgtā cepamā traukā, izlīdzina un pārkaisa ar sieru.
- Cep aptuveni 15 minūšu, līdz siers pakusis.
Zilo sieru sacepumam var pievienot pēc izvēles. Foto – Eva Lanka