Šašlika marinēšana rabarberos
"Kā izmantoju rabarberus? Marinēju gaļu šašlikam vai cepetim. Labi aizstāj etiķi," ar to, kā tiek likti lietā raberberi, atklāj "Mammamuntetiem.lv" sekotāja Kitija.
Ģimenes portāla “Mammamuntetiem.lv” Facebook lapā lasītāji dalās savās labākajās rabarberu receptēs – tās vari skatīt šeit. Publicējam sekotājas Kitijas recepti, kā rabarberus izmantot šašlika vai cepeša marinēšanai.
Šašlika un cepeša marinēšana rabarberos
- Lielu daudzumu rabarberu smalki sagriež (bet tā, lai pirms cepšanas var noņemt no gaļas), pievieno medu, sāli, piparus – izveidojas skābi salda marināde.
- Šašlikam paredzēto gaļu marinādē tur divas dienas. Ja šķiet, ka kādas garšvielas pietrūkst, pievieno pēc vajadzības.
- Cepeti marinē līdzīgi kā šašliku, tikai nepievienoju medu.