Aknu plācenīši
Reizēm ļoti kārojas akniņas! Tāpēc šeit klasiskā recepte aknu plācenīšiem. Pagatavot viegli, izmaksās – lēti un notiesāt var, pat pasniedzot burgerī!
Sastāvdaļas:
0, 5 kg aknu pēc izvēles (liellopa, vistas, cūkas vai citas)
1 vidēja lieluma sīpols
2 ķiploka daiviņas
2 olas
2 ēdamk. rīvmaizes vai miltu
Sāls, pipari un citas garšvielas pēc izvēles
Eļļa cepšanai
Gatavošana:
- Akniņas samaļ gaļas mašīnā vai sagriež gabalos un sablendē blenderī. Maļot pievieno sīpolu un ķiploku.
- Pievieno olas, rīvmaizi vai miltus, garšvielas un masu samaisa.
- Cep uzkarsētā pannā eļļā, veidojot vienādas formas plācenīšus.
- Pasniedz ar svaigiem salātiem, rīsiem, kartupeļiem vai citām piedevām pēc izvēles.
Variācijas:
- sīpolus nevis samaļ gaļasmašīnā, bet smalki sagriež, apcep eļļā un pievieno plācenīšu masai.
- aknu plācenīšus var likt arī burgeros.