Cepti jaunie kartupelīši. Gatavošana soli pa solim

Nekas nav labāks par omes kartupelīšiem! Tā saka Ineses Lankas mazbērni, kad ierodas uz svētdienas pusdienām. Pagatavot tos ir pavisam viegli!
Kartupelīšus var pasniegt ar jaunajiem kabačiem un gurķu salātiem vai ēst aukstus.

FOTO: Ilze Šķietniece

Kartupelīšus var pasniegt ar jaunajiem kabačiem un gurķu salātiem vai ēst aukstus.

Nepieciešams:

  • 1 kg nelieli jaunie kartupelīši;
  • nedaudz eļļas;
  • 250 ml vēsa ūdens;
  • pāris šķipsniņu sāls.

 

Gatavošanas gaita

  1. Kartupelīšiem nokasa mizu, tos nomazgā un nosusina papīra dvielī. Ja tie ir lielāki, var griezt uz pusēm.
  2. Pannu, kuras diametrs ir 30 centimetru, uzliek uz plīts, uzlej eļļu, pēc tam ūdeni un sāk sildīt.
  3. Uzliek kartupelīšus. Pārkaisa sāli.
  4. Pannai uzliek vāku un karsē uz nelielas uguns, līdz novārās ūdens. Tas prasa aptuveni 15 minūtes. Ja, iedurot ar nazīti, kartupelīši vēl pacieti, uzmanīgi uzlej vēl nedaudz silta ūdens un gaida, kad novārās.
  5. Kad ūdens novārījies, kartupelīšiem ļauj apcepties, apgrozot no abām pusēm, līdz brūni.
  6. Ja vēlas, pārkaisa ar saldo papriku vai kartupeļu garšvielu un zaļumiem.
  7. Pasniedz ar krējumu vai pašu gatavotu ķiploku mērci.
Reklāma
Reklāma

 

Piezīme. Ar šo daudzumu pietiks pusdienām 4 pieaugušiem cilvēkiem.

 

Labu apetīti!

Saistītie raksti