Ātri pagatavojams kabaču sacepums ar tītara fileju, tomātiem un sieru

Mazos kabacīšus man ir žēl rīvēt vai smalki graizīt, jo tad nav iespējams izbaudīt to feino kraukšķi. Un tāpēc top šis pavisam vienkāršais, taču bezgala gardais sacepums.
Mēs šo sacepumu ēdam ar svaigajiem salātiem, kas sajaukti ar olīveļļu.

FOTO: Shutterstock.com

Mēs šo sacepumu ēdam ar svaigajiem salātiem, kas sajaukti ar olīveļļu.

Sastāvdaļas:

  • Viens neliels kabacis (apmēram 600-700 g)
  • 600 g tītara fileja (citreiz ņemu vistas fileju)
  • Viens vai divi tomāti (atkarībā no tā, cik ļoti garšo un cik biezās šķēlēs griež. Mums garšo cepti tomāti, tāpēc sacepumā lieku divus lielus)
  • 3 ķiploka daiviņas 
  • 3 ēdamk. augu eļļa
  • Sāls, pipari (var pievienot vēl citas garšvielas pēc gaumes, es citreiz pielieku savu iecienīto Hmeli-suneli vai Maigo vistas rubu no “Manas garšas”)
  • 100 g cietais siers

 

Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana

  1. Vispirms iemarinē tītara fileju. Ja tā ir maza, tad tikai nomazgā, ja lielāka, tad arī sagriež plānākos gabalos, liek traukā, pievieno sasmalcinātus ķiplokus, garšvielas, eļļu un rūpīgi sajauc. Ļauj kādu pusstundu savilkties garšām. 
  2. Tikmēr kabaci nomazgā un ar visu miziņu sagriež aptuveni centimetru biezās ripās. 
  3. Arī tomātus nomazgā un sagriež šķēlēs. Cik biezās, ir gaumes jautājums, mums patīk biezākas, tāpēc griežu tik mazliet plānākas ripiņas, nekā kabači. 
  4. Sieru sarīvē uz rupjās rīves.
  5. Cepamo formu ieziež ar eļļu un liek kārtām vispirms iemarinēto tītara fileju, tad kabaču ripiņas, kurām uzkaisa garšvielas, pēc tam sagrieztos tomātus. Ja sanāk vēl kāda kārta, tad atkārto tādā pašā secībā. 
  6. Liek iepriekš līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 25 minūtes.
  7. Tad pārkaisa ar sarīvēto sieru un cep vēl 15 minūtes. 
  8. Ja ir vēlme, var pārkaisīt arī kādus sagrieztus zaļumus, kas smuki iekusīs sierā.

Saistītie raksti