Kabaču – sviesta pupiņu sautējums ar malto gaļu

Kas nekaiš vasarā – pavisam vienkārši var tikt pie vietējiem lauku labumiem! Tirgū vai laukos pašiem izaudzējot. Taču, lai vietējais kabacis vai kāds cits dārzenis mājiniekiem neapniktu, noteikti jāeksperimentē!
Kabaču laiks ir sācies!

FOTO: Eva Lanka

Kabaču laiks ir sācies!

Sastāvdaļas:

  • Sviesta pupiņas – aptuveni dažas pilnas saujas
  • 3 vidēja lieluma kabači
  • 2 burkāni
  • 1 paliels sīpols
  • 500 gr maltā gaļa
  • Tomātu mērce – dažas ēdamkarotes
  • Garšvielas – sāls, maltie pipari
  • Eļļa cepšanai

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  1. Sviesta pupiņas rūpīgi nomazgā un sagriež 3 daļās. 
  2. Kabaci nomizo, sagriež. Smalki sagriež arī sīpolu. 
  3. Burkānus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. 
  4. Katlā uzkarsē eļļu, apcep sīpolus un burkānus, līdz tie kļuvuši gaiši. Pievieno malto gaļu. Apcep. Pievieno garšvielas un vēl nedaudz apcep. 
  5. Pievieno klāt kabačus (pēc vēlēšanās var pievienot arī gabaliņos sagrieztu papriku).
  6. Pielej klāt pavisam nedaudz ūdeni un uz maza karstuma sautē līdz dārzeņi mīksti. Sautējums ik pa laikam jāpamaisa, lai tas nepiedegtu. Kad tas ir gatavs, iemaisa klāt tomātu mērci, ja nepieciešams, pievieno klāt vēl garšvielas. 
  7. Sautējumu var ēst vienu pašu, taču vislabākā kombinācija ir, ja tos ēd kopā ar jaunajiem kartupeļiem.

Saistītie raksti