Ēdiena sagatave pēcdzemdību laikam. Veģetārā burito recepte
Gatavošanos pēcdzemdību laikam uztveru nopietni, tāpēc, kad vien ir brīvs brīdis un pietiekami produktu, izgudroju, ko no tiem labu sagatavot šim laikam, lai atliktu vien izņemt no saldētavas un uzsildīt ēšanai.
Sastāvdaļas:
- 1 neliels cukini
- basmati rīsi
- bundža konservētu pupiņu
- 2 nelieli tomāti
- 1 šalotes sīpols
- 100g sojas granulu
- siers (izmantoju augu sieru no ‘’Smiltenes Piens'')
- ‘’Burrito'' garšvielu maisījums no ‘’Santa Maria''
- Tortiljas
Gatavošana:
- Sojas granulas pārlēju ar karstu dārzeņu buljonu un atstāju savilkties uz dažām minūtēm.
- Lieku vārīties rīsus.
- Pannā liku cepties sasmalcinātu sīpolu, pēc brīža pievienoju sojas granulas.
- Tad visam pievienoju mazos kubiņos sagrieztu cukini un pupiņas ar visu šķidrumu, ļauju pacepties ~5 minūtes.
- Visu pārkaisa ar garšvielām un pievieno mazos kubiņos sagrieztus tomātus un cep, līdz tomāti izjūk un sasulojas.
- Beigās pievieno izvārītos rīsus un ļauj tiem dažas minūtes savilkties ar pārējo pildījumu.
- Tortilju izklāj uz šķīvja un tai vidū kārto pildījumu gareniski vienā līnijā (parasti pildījumu vienai tortiljai vajag mazāk nekā sākumā šķiet), pārkaisa ar sarīvētu sieru un aizrullē burito rullīti ciet (pamācību, kā smuki sarullēt burito rullīšus atradu internetā:).
- Sarullētos burito atstāju uz šķīvja atdzist, tad liku kastītē (starp tiem cepampapīrs, lai nesalīp kopā) un saldētavā.
No šīm sastāvdaļām man sanāca 6 rullīši.