Netipiska gaileņu mērces recepte. Derēs, ja mežā sēņu nav bijis sevišķi daudz
Ir sācies latvieša mīļākais gadalaiks – sēņu laiks. Katrs rūpīgi slēpjam savu vietu, bet ar lielākiem guvumiem lepni lielāmies. Kamēr mēs paši vēl līdz mežam neesam tikuši, priecājamies, ka apkārt mīļi draugi, kas padalās ar savu guvumu. Šoreiz tapa gaileņu mērce. Šī būs biezo mērču cienītājiem. Starp citu, kā dūšu piesienoša garšos arī auksta uz rupjmaizes un būs laikā, ja gailenes kādu reizi mazākā daudzumā salasītas.
Nepieciešams:
- Gailenes
- 1 kārtīgs sīpols
- Maltā gaļa – kādi 500 gr (izmantojam malto tītara gaļu)
- Skābais krējums
- Garšvielas – sāls, maltie pipari
Pagatavošana:
- Gailenes rūpīgi nomazgā un lielākās sagriež gabaliņos.
- Cep uz pannas līdz viss šķidrums pilnībā izsutinājies.
- Uz atsevišķas pannas sacep sīpolu ar malto gaļu, pievieno saceptās gailenes. Kādu laiku pasautē, tad pievieno malto gaļu. Parasti ar cepamo lāpstiņu gaļu “sadalu”, lai tā nebūtu lielā kunkulī.
- Pievieno skābo krējumu – daudzums nav noteikts, lieku tik daudz, lai sanāktu tā brīža vēlamā konsistence. Pasautē un bauda. Ja slinkums vēl kartupeļus vārīt, tad izcili labi garšo arī ar makaroniem.