Ātrie makaroni bērnu gaumē – ar vistas fileju, "paslēptiem" dārzeņiem un saldo krējumu

Kad no laukiem savesta bagātīga rudens raža, bet bērni uzreiz paziņo, ka, piemēram, ķirbi neēdīs nekādā gadījumā, tad jāvāra makaroni, jācep vistas fileja un starp šiem bērnu iecienītajiem produktiem jāpaslēpj viss pārējais. Beigās pārlejot saldo krējumu un pārkaisot dillītes, viņi neko nemana un izēd tukšus šķīvjus.
Labs veids, kā starp bērnu iecienītiem produktiem paslēpt dārzeņus.

FOTO: no personīgā arhīva

Labs veids, kā starp bērnu iecienītiem produktiem paslēpt dārzeņus.

Vajadzēs:

  • Makaronus (tādus, kas katram garšo vislabāk)
  • Burkānu
  • Ķirbi (vēlams šķirni, kam ēdamā daļa ir iespējami gaišākos toņos, lai vieglāk paslēpt) 
  • Ja vēl ir, var likt arī kabaci vai cukini
  • Vistas fileju
  • Mazu sīpolu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 200 ml saldo krējumu
  • Dillītes pārkaisīšanai (man ir no pašu dārza sagrieztas un sasaldētas)
  • Garšvielas (es izmantoju kariju vai garšvielu maisījumu vistas gaļai, vai maigo vistas rubu no “Manas garšas” klāsta, nedaudz sāli)

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana

  1. Liek vārīt makaronus, kā norādīts uz etiķetes. 
  2. Dārzeņus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves, sīpolu smalki sakapā, bet ķiploku var izspiest caur ķiplokspiedi vai sarīvēt uz pavisam smalkās rīves.
  3. Vistas fileju sagriež mazos gabaliņos un apviļā garšvielās.
  4. Uz pannas nelielā eļļas vai sviesta daudzumā nedaudz apcep visus dārzeņus, tad pievieno vistas filejas gabaliņus, aši apcep un tad samazina karstumu, uzliek pannai vāku un kādas 5 minūtes pasutina.
  5. Tagad pannas saturam pievieno uzvārītos un nolietos makaronus, pieliek garšvielas, saldo krējumu un visu rūpīgi sajauc. Plīti izslēdz, bet pannai uzliek vāku un atstāj uz karstā riņķa vēl kādas pāris minūtes.
  6. Pēc tam pārkaisa dilles un liek šķīvī, ēd ar salātiem vai marinētiem gurķīšiem.

Saistītie raksti