Ideja vakariņām meksikāņu gaumē! Ātri, lēti un pats galvenais – garšos arī bērniem

Mūžīgais jautājums: "Ko šovakar ēdīsim?" mūsu ģimenē atrisināts, apkopojot ikdienas receptes vienā ģimenes pavārgrāmatā. Katru reizi, kad nezinām, ko gatavot vakariņās, atliek vien pārlapot esošās receptes un izvēlēties ēdienu, kas sen nav gatavots. Viens no tādiem ir meksikāņu ēdiens, kas ātri un vienkārši pagatavojams, turklāt četru cilvēku ģimenei pietiks divām vakariņām.
Četru cilvēku ģimenei ēdiens pietiks diviem vakariem.

FOTO: Shutterstock.com

Četru cilvēku ģimenei ēdiens pietiks diviem vakariem.

Vajadzēs: 

  • Maltā gaļa (400-500g)
  • Mazā bundža konservētas kukurūzas
  • Lielā bundža konservētas pupiņas
  • Divi līdz trīs sīpoli
  • Četras līdz sešas daiviņas ķiploka
  • 1 sarkanā paprika
  • Burciņa tomātu mērces
  • Adžikas garšviela (1 tējkarote)
  • Čili pēc noskaņojuma 
  • Saberzti melnie pipari (⅓ tējkarotes)
  • Sāls vai cukurs pēc garšas

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana: 

  1. Ņem pannu un katliņu
  2. Pannā apcep gaļu. Kad apcepta, liek katliņā
  3. Apcep smalki sagrieztu sīpolu un liek katlā
  4. Apcep smalki sagrieztu papriku un liek katlā
  5. Pieliek smalki sagrieztu ķiploku
  6. Katlā pievieno tomātu mērci, garšvielas, kukurūzu un pupiņas (bez konservēšanas šķidruma)
  7. Vāra uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes
  8. Ēd ar grauzdētu tostermaizi, kas apziesta ar sviestu

Saistītie raksti