Mūsu ģimenes ideālā brieža gaļas recepte – pat pusaudzis ēd

Ja radu lokā kāds ir mednieks un pa laikam arī kaimiņš atnes kādu gabaliņu medījuma, tad gluži pašsaprotami, ka recepšu grāmatā iegūlusi ģimenes ideālā meža gaļas pagatavošanas recepte. patiesībā vairākas, jo katram medījumam labāka ir cita. Šoreiz gatavoju brieža gaļas gabaliņus īpašajā marinādē.
Šādi pagatavota brieža gaļa garšo visiem mūsu ģimenē.

FOTO: Shutterstock.com

Šādi pagatavota brieža gaļa garšo visiem mūsu ģimenē.

Sastāvdaļas:

  • Brieža gaļa (man bija ap 1,5 kg liels gabals)
  • Muskatrieksts
  • Hmeli-suneli garšviela
  • Puse citrona
  • 2 ēdamk. eļļa ar ķiplokiem un garšaugiem (man tāda ir gatava, paredzēta salātiem)
  • Sāls

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana

  1. Gaļu sagriež mazos gabalos, lai labāk izmarinējas un ātrāk izsutinās. Var griezt arī aptuveni puscentimetru plānās šķēles, ja ērtāk vai labāk patīk pēc skata. Liek stikla traukā un pievieno no citrona izspiestu sulu, eļļu un pārējās beramās sastāvdaļas. Tās lieku pēc izjūtas: muskatrieksts varētu būt aptuveni divas, hmeli-suneli – četras tējkarotes. Sāls pēc gaumes. 
  2. Gaļu rūpīgi sajauc ar garšvielām, trauku aizvāko un saturam ļauj samarinēties. Es parasti atstāju ledusskapī un gatavoju nākamajā dienā, bet var nolikt malā istabas temperatūrā un gatavot pēc kādām trīs vai četrām stundām. 
  3. Pēc tam es gaļu sutinu pāris stundas čuguna traukā, pievienojot pusglāzi ūdens, lai apakšā šķidrums. Man ir elektriskā plīts, kuru uzregulēju sākumā uz 7, lai čuguna trauks izsilst, tad uz 3 vai pat 2 ar punktu. 
  4. Kad gatava, ēd ar piedevām. Man garšo ar svaigajiem salātiem, pārējiem gribas klāt vārītus kartupeļus, bet gaļa vienlīdz labi garšo arī ar citām piedevām, piemēram, pērļu grūbām, rīsiem, griķiem un sautētiem dārzeņiem. 

Saistītie raksti