"Mana omīte iemācīja izcept tādas kotletes, kas pašas kūst mutē!" Lūk, slepenā recepte
Kā iedomājos par kotletēm, atceros omīti, kura tās cepa tik sulīgas, mutē kūstošas un mīkstas, ka neviens kafejnīcas piedāvājums to nespēja pārspēt. Izrādās, viņas slepenā sastāvdaļa bija tieši ūdenī izmērcēta baltmaize, ko pievieno maltās gaļas masai. Tagad tieši tikpat gardas kotletes sanāk arī mūsmājās, tāpēc padalīšos ar recepti.
Nepieciešams:
- 1 kilograms maltās gaļas (jaukta vai cūkgaļa)
- 2 lieli sīpoli
- 4 līdz 5 daiviņas ķiploki
- Sakaltēti baltmaizes gabaliņi (var izmantot arī rīvmaizi): trīs līdz četri gabaliņi uz 1 kilogramu gaļas
- 2 olas
- 2 tējkarotes maltās gaļas garšvielas
- Pipari, sāls pēc garšas
Gatavošana:
- Samaļ sīpolus, ķiplokus, ūdenī izmērcētu baltmaizi un pievieno malto gaļu
- Pievieno visas garšvielas un 2 olas
- Visu kārtīgi samīca (svarīgi “izsist gaisu” no masas)
- Cep brūnas un sulīgas kotletītes