Rudenīgie vistas šķiņķīši ar kartupeļu un ķirbju biezeni

Aktrise Lelde Dreimane labprāt gatavo ēdienu no sezonas produktiem. Tāds tapis arī kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovsku, gatavojot vistas šķiņķīšus ar kartupeļu un ķirbju biezeni.
Ja produkti ir no pašu dārza, ēdiens būs vēl gardāks.

FOTO: Publicitātes foto

Ja produkti ir no pašu dārza, ēdiens būs vēl gardāks.

Nepieciešams:

3 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 45 min
Izmaksas kopā: 4,63 eiro
Cena par porciju: 1,54 eiro

 

  • 8 vidēja izmēra kartupeļi
  • 500 g vistas šķiņķīšu
  • 200 g ķirbja
  • 40 g sviesta 
  • 100 ml piena 
  • 100 g saldētu zaļo zirnīšu 
  • sāls un pipari pēc garšas

 

Marinādei: 

  • 2 ēdamk. gaišās sojas mērces
  • 2 ēdamk. dažādu ziedu medus 
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 10 g ingvera
  • 1,5 ēdamk. eļļas

 

Reklāma
Reklāma

 

Pagatavošana

  1. Nelielā traukā sajauc gaišo sojas mērci, medu, eļļu, rīvētu ingveru un smalki sakapātas ķiploka daiviņas. Rūpīgi apmaisa, līdz sastāvdaļas ir viendabīgi sajaukušās. Liek vistas šķiņķīšus marinādē uz vismaz 10–20 minūtēm, lai ievelkas.
  2. Nomizo kartupeļus un ķirbi, sagriež tos nelielos gabaliņos. Lielā katlā liek kartupeļus un ķirbja gabalus, pievieno ūdeni, lai tie būtu pilnībā pārklāti, un vāra uz vidējas uguns, līdz dārzeņi kļūst mīksti (aptuveni 15–20 minūtes). Tad nolej ūdeni un pievieno sviestu un pienu. Ar kartupeļu stampiņu vai blenderī visu samīca viendabīgā konsistencē, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  3. Uzkarsē pannu ar nelielu daudzumu eļļas. Liek marinētos vistas šķiņķīšus pannā un apcep uz vidējas uguns, līdz tie ir zeltaini brūni un pilnībā izcepti (apmēram 10–12 minūtes no katras puses).
  4. Tikmēr nelielā katliņā vāra saldētus zaļos zirnīšus, līdz tie kļūst mīksti. Nolej lieko ūdeni un, ja vēlas, pievieno nedaudz sviesta papildu garšai. Pasniedz vistas šķiņķīšus ar kartupeļu un ķirbju biezeni un zaļajiem zirnīšiem kā garnējumu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

 

Noskaties arī receptes VIDEO

Saistītie raksti