12 minūtes un gatavs! Airfryerī gatavotie kraukšķīgie vistu spārniņi
Kopš mūsmājās ienācis karstā gaisa fritieris, lielākoties ēdam šādi gatavotas vakariņas. Arī šoreiz jauno marinādes recepti vistu spārniņiem nolēmām izgaršot fritētā veidā. Nu ļoooooti gardi! Gluži kā vasarā uz grila gatavoti un tik kraukšķīgi, ka pieceptais trauks izēdās tukšs dažās minūtēs.
Sastāvdaļas:
- Vistu spārniņi
- Karija-ananasu mērce (man tāda bija aizķērusies ledusskapī)
- Sāls pēc garšas
- Malts muskatrieksts (uz kilogramu spārniņu apmēram tējkarote)
Gatavošana
- Vistu spārniņus sajauc ar garšvielām un karija-ananasu mērci un ļauj savilkties. Istabas temperatūrā kādas pāris stundas, ledusskapī vismaz pusi dienas. Es samarinēju iepriekšējā vakarā un pa nakti atstāju ledusskapī stikla traukā ar vāku.
- Gatavo karstā gaisa fritierī/vistas kājiņu režīmā/200 grādos/12 minūtes. Ja gribās brūnākus, var uzlikt vēl pāris minūtes.
Ēd gardu muti ar ko vien vēlas. Mums bija griķi un rīvēti burkānu-rutka salāti ar krējumu.