Vakariņas pa lēto: vistas un dārzeņu sacepums dziedātājas Katrīnas Dimantas izpildījumā

Nekas tā nesilda miesu un dvēseli kā sātīgs, garšīgs mājas ēdiens. Dziedātāja Katrīna Dimanta kliedē ziemas saltumu Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska virtuvē, kur gatavo vistas un dārzeņu sacepumu producentam un mūziķim Andrim Matsonam.
Cena par porciju tikai 2,15 eiro!

FOTO: Publicitātes foto

Cena par porciju tikai 2,15 eiro!

Katrīna Dimanta savā virtuvē ir galvenais un vienīgais pavārs. Viņa cenšas sev maksimāli atvieglot gatavošanu: iepērkas reizi nedēļā, pērk to, kas izdevīgāk, un izvēlas produktus, kuri var ilgāk saglabāties svaigi.

Ikdienā Katrīna mēģina rast labu līdzsvaru starp “garšīgi” un “veselīgi” – ēd to, kas viņai garšo, bet arī seko līdzi ēdiena uzturvērtībai. “Man patīk gatavot zupas. Viesiem parasti pagatavoju uzkodas vai kādu gaļas ēdienu – cepeti, lazanju,” atklāj Katrīna.

 

Viņas pašas visu laiku mīļākais ēdiens ir steiks, un bez gaļiņas neiztikt arī šoreiz – dziedātāja gatavo vistas un dārzeņu sacepumu, ar ko cienāt producentu un mūziķi Andri Matsonu.

 

Vistas un dārzeņu sacepums

2 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 45 min
Izmaksas kopā: 4,31 eiro
Cena par porciju: 2,15 eiro

 

Nepieciešams:

  • 3 vārīti kartupeļi
  • 250 g cāļa krūtiņas filejas 
  • 200 g burkānu kubiņu un zirnīšu maisījuma 
  • 200 g ziedkāposta
Reklāma
Reklāma

 

Bešamela mērcei: 

  • 300 ml piena 
  • 50 ml eļļas
  • 10 g universālā garšvielu maisījuma 
  • 1 ēdamk. miltu
  • 1 ola
  • 100 g Holandes siera 
  • sāls, pipari pēc garšas

 

Pagatavošana

  1. Novāra kartupeļus ar visu mizu un sarīvē sieru.
  2. Pagatavo Bešamela mērci: katlā lej eļļu, pieber universālo garšvielu maisījumu un pievieno ēdamkaroti miltu. Samaisa visu kopā un pasilda. Pievieno 300 ml piena un maisa, līdz mērce sabiezē. 
  3. Sagriež smalkāk ziedkāpostu, nomizo novārītos kartupeļus un sagriež kubiņos, pievieno burkānu kubiņu un zirnīšu maisījumu. Sagriež vistu kubiņos. Samaisa visas sastāvdaļas kopā un pievieno nedaudz sarīvēto sieru.  
  4. Bešamela mērcei pievieno vienu olu, samaisa. Visu masu pielej klāt dārzeņu–vistas maisījumam. 
  5. Liek masu cepamtraukā, uzber pāri palikušo, sarīvēto sieru un liek cepties 190 grādos 20–25 minūtes. Pasniedz siltu.  

 

Noskaties arī VIDEO recepti

Saistītie raksti