Vakariņas pa lēto: vistas un dārzeņu sacepums dziedātājas Katrīnas Dimantas izpildījumā
Katrīna Dimanta savā virtuvē ir galvenais un vienīgais pavārs. Viņa cenšas sev maksimāli atvieglot gatavošanu: iepērkas reizi nedēļā, pērk to, kas izdevīgāk, un izvēlas produktus, kuri var ilgāk saglabāties svaigi.
Ikdienā Katrīna mēģina rast labu līdzsvaru starp “garšīgi” un “veselīgi” – ēd to, kas viņai garšo, bet arī seko līdzi ēdiena uzturvērtībai. “Man patīk gatavot zupas. Viesiem parasti pagatavoju uzkodas vai kādu gaļas ēdienu – cepeti, lazanju,” atklāj Katrīna.
Viņas pašas visu laiku mīļākais ēdiens ir steiks, un bez gaļiņas neiztikt arī šoreiz – dziedātāja gatavo vistas un dārzeņu sacepumu, ar ko cienāt producentu un mūziķi Andri Matsonu.
Vistas un dārzeņu sacepums
2 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 45 min
Izmaksas kopā: 4,31 eiro
Cena par porciju: 2,15 eiro
Nepieciešams:
- 3 vārīti kartupeļi
- 250 g cāļa krūtiņas filejas
- 200 g burkānu kubiņu un zirnīšu maisījuma
- 200 g ziedkāposta
Bešamela mērcei:
- 300 ml piena
- 50 ml eļļas
- 10 g universālā garšvielu maisījuma
- 1 ēdamk. miltu
- 1 ola
- 100 g Holandes siera
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Novāra kartupeļus ar visu mizu un sarīvē sieru.
- Pagatavo Bešamela mērci: katlā lej eļļu, pieber universālo garšvielu maisījumu un pievieno ēdamkaroti miltu. Samaisa visu kopā un pasilda. Pievieno 300 ml piena un maisa, līdz mērce sabiezē.
- Sagriež smalkāk ziedkāpostu, nomizo novārītos kartupeļus un sagriež kubiņos, pievieno burkānu kubiņu un zirnīšu maisījumu. Sagriež vistu kubiņos. Samaisa visas sastāvdaļas kopā un pievieno nedaudz sarīvēto sieru.
- Bešamela mērcei pievieno vienu olu, samaisa. Visu masu pielej klāt dārzeņu–vistas maisījumam.
- Liek masu cepamtraukā, uzber pāri palikušo, sarīvēto sieru un liek cepties 190 grādos 20–25 minūtes. Pasniedz siltu.