Bērnu iemīļots ēdiens – maltās gaļas mērce ar makaroniem

"Kāre pēc kviešu makaroniem varētu būt saistīta ar vairākiem faktoriem, viens no tiem – tekstūra; makaroniem piemīt mīksta, viegli košļājama tekstūra. Arī makaronu forma ir ļoti dažāda, un klasiskajiem kviešu makaroniem ir samērā neitrāla garša, ko ir viegli kombinēt ar citiem produktiem," saka sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina.
Makaroni var būt saldi, piemēram, piena zupā vai ar saldo kečupu. Sāļi, pasniedzot ar siera vai gaļas mērci.

FOTO: Publicitātes foto

Makaroni var būt saldi, piemēram, piena zupā vai ar saldo kečupu. Sāļi, pasniedzot ar siera vai gaļas mērci.

Speciāliste gan aicina vecākus bērnu ēdienkartes dažādošanai jau no mazotnes uzturā iekļaut pilngraudu makaronus, kā arī makaronu izstrādājumus no citiem graudaugiem un pākšaugiem, kas mūsdienās ir pieejami ļoti plašā klāstā.

 

Sastāvdaļas:

  • 300 g pilngraudu makaronu 
  • 400 g tītara maltās gaļas 
  • 1 sīpols 
  • 1 vidēja izmēra burkāns
  • 350 g sasmalcinātu tomātu savā sulā 
  • 100 g rīvēta siera 
  • Garšvielas 
  • Olīveļļa cepšanai
     
Reklāma
Reklāma

Gatavošana

  1. Novāra makaronus saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma.
  2. Sīpolus smalki sakapā, burkānus sarīvē un apcep uz pannas olīveļļā. Pievieno malto gaļu un apcep.
  3. Pievieno sasmalcinātus tomātus un sautē 10–15 minūtes. 
  4. Gatavajai mērcei pievieno novārītus makaronus un rīvētu sieru. Ēdienu atstāj zem vāka vēl 5–10 minūtes.  

Saistītie raksti