Debešķīgi gardi! Krāsnī cepti kraukšķīgi kartupeļi

Izvēlies nelielus miltainas šķirnes kartupeļus. Ļoti garšīgi gan silti, gan atdzisuši, jo līdzinās kartupeļu čipsiem.
Garšīgi gan silti, gan atdzisuši.

FOTO: Shutterstock.com

Garšīgi gan silti, gan atdzisuši.

Vajadzēs:

1 stunda
4–5 personām

  • 1 kg nelielu kartupeļu
  • 1 ēdk. sāls
  • 5 ēdk. olīveļļas
  • 3–4 ēdk. pesto

 

Gatavošana

  1. Kartupeļus rūpīgi nomazgā, jo tie jāgatavo ar visu miziņu. Liek nesagrieztus katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno sāli un vāra mīkstus.
  2. Gatavus kartupeļus nokāš un kādu minūti vēl nosusina uz karstas plīts. Lej uz tiem karoti eļļas un sakrata; pieskata, lai katrs kartupelis kaut drusciņ apeļļojas.
  3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem un pārklāj plāti ar cepamo papīru. 
  4. Izber kartupeļus uz plāts. Ar glāzes vai krūzes dibenu uzmanīgi saspiež katru no tiem 1–2 cm biezumā, bet dara to uzmanīgi, lai kartupelis neizjūk. 
  5. Pārsmērē ar palikušo eļļu un cep krāsnī apmēram 15 minūtes, līdz tie zeltaini un kraukšķīgi. 
  6. Tūliņ pēc izņemšanas no krāsns pārsmērē ar pesto. Var pasniegt gan kā piedevu pamatēdienam, gan kā atsevišķu uzkodu. 
Reklāma
Reklāma

 

Vēl citas receptes meklē jaunajos 100 labos padomos, kas no 3. janvāra pieejami labākajās preses tirdzniecības vietās visā Latvijā.

Žurnāla digitālo versiju meklē vai abonē Zurnali.lv.

Saistītie raksti