Izvēlies – veģetārus vai ar gaļu jeb Cepti rīsi ar olām un dārzeņiem
Ideja vieglām un sātīgām sestdienas pusdienām vai vakariņām – pagatavo rīsus ar dārzeņiem un olām.
Sastāvdaļas:
- 250 g rīsu
- 2 olas
- Dārzeņi, piemēram, zirņi vai konservētā saldā kukurūza
- Gaļa (pēc izvēles)
Pagatavošana
- Izvāra rīsus saskaņā ar instrukcijām uz iepakojuma.
- Pannā uz lielas uguns uzkarsē nedaudz eļļas un liek rīsus, apcep dažas minūtes.
- Tikmēr bļodā ar dakšiņu vai putotāju sakuļ olas. Ar koka karoti pārvieto rīsus uz vienu pannas pusi un pievieno olu maisījumu.
- Ļauj olām kārtīgi izcepties, pirms tās sajauc ar rīsiem.
- Pievieno dārzeņus un, ja ir vēlme, iepriekš termiski apstrādātu gaļu.
- Gatavo vēl pāris minūtes un tad pasniedz.