Izvēlies – veģetārus vai ar gaļu jeb Cepti rīsi ar olām un dārzeņiem

Ideja vieglām un sātīgām sestdienas pusdienām vai vakariņām – pagatavo rīsus ar dārzeņiem un olām.
Ēdiens, kura sastāvdaļas iespējams variēt pēc sirds patikas.

FOTO: Shutterstock.com

Ēdiens, kura sastāvdaļas iespējams variēt pēc sirds patikas.

Sastāvdaļas:

  • 250 g rīsu
  • 2 olas
  • Dārzeņi, piemēram, zirņi vai konservētā saldā kukurūza
  • Gaļa (pēc izvēles)
     

Pagatavošana

Reklāma
Reklāma
  1. Izvāra rīsus saskaņā ar instrukcijām uz iepakojuma.
  2. Pannā uz lielas uguns uzkarsē nedaudz eļļas un liek rīsus, apcep dažas minūtes.
  3. Tikmēr bļodā ar dakšiņu vai putotāju sakuļ olas. Ar koka karoti pārvieto rīsus uz vienu pannas pusi un pievieno olu maisījumu.
  4. Ļauj olām kārtīgi izcepties, pirms tās sajauc ar rīsiem.
  5. Pievieno dārzeņus un, ja ir vēlme, iepriekš termiski apstrādātu gaļu.
  6. Gatavo vēl pāris minūtes un tad pasniedz.

Saistītie raksti