Ātri un gardi! Lavaša sacepums – piemērots ēdiens arī maziem bērniem

FOTO: Normunds Baranovskis
Uztura speciāliste Olga Ļubina iesaka recepti, kas piemērota arī bērniem.
"Lavašu var lietot kā picas pamatni, uz tā var smērēt dažāda veida smēriņus – piemēram, ja kombinēs svaigo sieru ar ogām, sanāks deserts; ja svaigo sieru ar zivīm, olām un dārzeņiem, būs pamatīgs brokastu vai pusdienu ēdiens. Tāpat var pagatavot ātros sāļos “kēksiņus” – sacepot lavašu ar olu un cieto sieru cepeškrāsnī," uztura speciāliste un "Rimi Bērniem" eksperte Olga Ļubina dalās idejās, cik daudzveidīgi var izmantot lavašu.
Lavaša sacepuma recepte
Sastāvdaļas:
1 plāksne lavaša
4 olas
½ paka spinātu
120 g mocarellas (mini bumbiņas)
100 g ķiršu tomātu
Oregano pēc garšas
Gatavošana:
- Cepamajā formā ieliek divās kārtās salocītu lavašu.
- Uz lavaša liek spinātus, iesit olas un samaisa ar spinātiem.
- Pievieno mocarellu un ķiršu tomātus. Variācijai: mocarellas vietā var izmantot arī fetas sieru (50 g), būs sāļāka versija.
- Liek cepties cepeškrāsnī 15–20 minūtes.