Ātri un gardi! Lavaša sacepums – piemērots ēdiens arī maziem bērniem

"Lavaša vieglā tekstūra un neitrālā garša ļauj to izmantot gan sāļiem, gan saldiem ēdieniem – tā pielietojums ir ļoti plašs. Lavašu ir viegli pielāgot bērnu uzturam, piedāvājot dažādas garšas kombinācijas un uzturvielām bagātus risinājumus," stāsta sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina.
Uztura speciāliste Olga Ļubina iesaka recepti, kas piemērota arī bērniem.

FOTO: Normunds Baranovskis

Uztura speciāliste Olga Ļubina iesaka recepti, kas piemērota arī bērniem.

"Lavašu var lietot kā picas pamatni, uz tā var smērēt dažāda veida smēriņus – piemēram, ja kombinēs svaigo sieru ar ogām, sanāks deserts; ja svaigo sieru ar zivīm, olām un dārzeņiem, būs pamatīgs brokastu vai pusdienu ēdiens. Tāpat var pagatavot ātros sāļos “kēksiņus” – sacepot lavašu ar olu un cieto sieru cepeškrāsnī," uztura speciāliste un "Rimi Bērniem" eksperte Olga Ļubina dalās idejās, cik daudzveidīgi var izmantot lavašu. 

 

Lavaša sacepuma recepte

Sastāvdaļas:
1 plāksne lavaša
4 olas
½ paka spinātu 
120 g mocarellas (mini bumbiņas) 
100 g ķiršu tomātu
Oregano pēc garšas

Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana:

  • Cepamajā formā ieliek divās kārtās salocītu lavašu. 
  • Uz lavaša liek spinātus, iesit olas un samaisa ar spinātiem. 
  • Pievieno mocarellu un ķiršu tomātus. Variācijai: mocarellas vietā var izmantot arī fetas sieru (50 g), būs sāļāka versija. 
  • Liek cepties cepeškrāsnī 15–20 minūtes. 

Saistītie raksti