Pašgatavota pasta ar gaļas bumbiņām – gardi, skaisti un lēti

Televīzijas personība Mārtiņš Kapzems nolēmis palutināt ar vakariņām savu sievu Jūliju, tāpēc Rimi šefpavāra Normunda Baranovska vadībā top pašgatavota pasta ar gaļas bumbiņām.
Cena par porciju: 1,50 eiro.

FOTO: Publicitātes foto

Cena par porciju: 1,50 eiro.

Nepieciešams:

4 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 45 minūtes
Izmaksas kopā: 5,99 eiro
Cena par porciju: 1,50 eiro

 

Makaroniem: 

  • 3 olas
  • 300 g kviešu miltu 

 

Mērcei:

  • 800 g mizotu plūmju tomātu 
  • 1 sīpols
  • 1ola
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 ēdamk. itāļu garšvielas 
  • 200 g jauktas maltās gaļas 
  • 2 ēdamk. rīvmaizes 
  • 20 g rīvēta cietā siera
  • sāls, pipari pēc garšas
  • eļļa cepšanai
Reklāma
Reklāma

 

Pagatavošana

  1. Sagatavo makaronu mīklu: lielā bļodā izsijā miltus un pievieno šķipsniņu sāls. Izveido bedrīti miltos un iesit tajā olas. Pakāpeniski maisa, lai olas iecilātos miltos. 
  2. Turpina maisīt, līdz mīkla sāk savilkties. Ja nepieciešams, pievieno ūdeni. Mīca mīklu uz viegli miltainas virsmas 10 minūtes, līdz tā kļūst gluda un elastīga, tad atpūtina vismaz 30 minūtes. 
  3. Izrullē mīklu plānā kārtā, ar nazi vai makaronu griešanas rīku sagriež vēlamajā formā (piemēram, fettuccine vai pappardelle). 
  4. Lielā katlā uzvāra ūdeni ar sāli un vāra svaigi gatavotos makaronus 3–4 minūtes, līdz tie ir gatavi.
  5. Pagatavo mērci: bļodā sajauc malto gaļu ar olu, rīvmaizi, sāli un pipariem. Ar rokām veido mazas vienāda izmēra bumbiņas. 
  6. Liek gaisa friterī un cep, līdz tās gatavas. 
  7. Pannā liek mizotus tomātus, sasmalcina un pievieno itāļu garšvielas, cukuru, sāli un piparus. Samazina uguni un vāra mērci 10–15 minūtes, lai tā sabiezē un lai garšas sajaucas. 
  8. Pievieno gaļas bumbiņas mērcei un ļauj tām vārīties vēl 5–7 minūtes, lai tās labi uzsūktu tomātu garšu. 
  9. Samaisa makaronus un tomātu mērci ar gaļas bumbiņām un pasniedz ar rīvētu cieto sieru. 
     

Noskaties arī VIDEO recepti

Saistītie raksti