Pašgatavota pasta ar gaļas bumbiņām – gardi, skaisti un lēti
Televīzijas personība Mārtiņš Kapzems nolēmis palutināt ar vakariņām savu sievu Jūliju, tāpēc Rimi šefpavāra Normunda Baranovska vadībā top pašgatavota pasta ar gaļas bumbiņām.
![Cena par porciju: 1,50 eiro.](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/125596/conversions/Vakarinas-696x464.jpg)
FOTO: Publicitātes foto
Cena par porciju: 1,50 eiro.
Nepieciešams:
4 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 45 minūtes
Izmaksas kopā: 5,99 eiro
Cena par porciju: 1,50 eiro
Makaroniem:
- 3 olas
- 300 g kviešu miltu
Mērcei:
- 800 g mizotu plūmju tomātu
- 1 sīpols
- 1ola
- 3 ķiploka daiviņas
- 1 ēdamk. itāļu garšvielas
- 200 g jauktas maltās gaļas
- 2 ēdamk. rīvmaizes
- 20 g rīvēta cietā siera
- sāls, pipari pēc garšas
- eļļa cepšanai
![](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/125597/conversions/Vakarinas-PA-LETO_Martins-Kapzems_publicitates-foto-w696.jpg)
Pagatavošana
- Sagatavo makaronu mīklu: lielā bļodā izsijā miltus un pievieno šķipsniņu sāls. Izveido bedrīti miltos un iesit tajā olas. Pakāpeniski maisa, lai olas iecilātos miltos.
- Turpina maisīt, līdz mīkla sāk savilkties. Ja nepieciešams, pievieno ūdeni. Mīca mīklu uz viegli miltainas virsmas 10 minūtes, līdz tā kļūst gluda un elastīga, tad atpūtina vismaz 30 minūtes.
- Izrullē mīklu plānā kārtā, ar nazi vai makaronu griešanas rīku sagriež vēlamajā formā (piemēram, fettuccine vai pappardelle).
- Lielā katlā uzvāra ūdeni ar sāli un vāra svaigi gatavotos makaronus 3–4 minūtes, līdz tie ir gatavi.
- Pagatavo mērci: bļodā sajauc malto gaļu ar olu, rīvmaizi, sāli un pipariem. Ar rokām veido mazas vienāda izmēra bumbiņas.
- Liek gaisa friterī un cep, līdz tās gatavas.
- Pannā liek mizotus tomātus, sasmalcina un pievieno itāļu garšvielas, cukuru, sāli un piparus. Samazina uguni un vāra mērci 10–15 minūtes, lai tā sabiezē un lai garšas sajaucas.
- Pievieno gaļas bumbiņas mērcei un ļauj tām vārīties vēl 5–7 minūtes, lai tās labi uzsūktu tomātu garšu.
- Samaisa makaronus un tomātu mērci ar gaļas bumbiņām un pasniedz ar rīvētu cieto sieru.