Krēmīgais risoto ar bekonu

Dziedātājs Miks Galvanovskis Rimi šefpavāra Normunda Baranovska vadībā gatavo gardo, bet pagatavošanā nedaudz kaprīzo risoto – šoreiz tā krēmīgo versiju ar bekonu.
Cena par porciju: 1,52 eiro.

FOTO: Publicitātes foto

Cena par porciju: 1,52 eiro.

Nepieciešams:

4 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 35 minūtes
Izmaksas kopā: 6,08 eiro
Cena par porciju: 1,52 eiro

 

  • 100 g karsti kūpināta cūkgaļas bekona šķēlēs 
  • 125 g ķirštomātiņu 
  • 200 g tomātu passatas 
  • 2 nelieli sīpoli
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 100 ml saldā krējuma 
  • 80 g rīvēta cietā siera 
  • 400 g apaļgraudu rīsu 
  • 1 ēdamk. itāļu garšvielas Selection by Rimi
  • 1 buljona kubiņš
  • sāls, pipari pēc garšas
  • eļļa cepšanai

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

  1. Nomizo un smalki sagriež sīpolus un ķiplokus. 
  2. Uzkarsē lielā pannā nedaudz eļļas un tos apcepj, līdz kļūst caurspīdīgi.
  3. Pievieno garšvielas, uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātiņus un ķiplokus un cep, līdz tie kļūst aromātiski. 
  4. Pievieno rīsus pannā un maisot apcepj, lai tie kļūtu caurspīdīgi un nedaudz apgrauzdētos. 
  5. Pievieno tomātu passatu un samaisa, lai risoto iegūtu bagātīgu tomātu garšu.
  6. Nelielā katliņā uzsilda 500 ml ūdens un izšķīdina tajā buljona kubiņu. 
  7. Pakāpeniski pievieno buljonu rīsiem: lej klāt pa vienam kausiņam un maisa, līdz šķidrums gandrīz uzsūcies. Turpina šo procesu, līdz rīsi ir krēmīgi un gandrīz mīksti (aptuveni 15–20 minūtes). 
  8. Pielej saldo krējumu, samaisa un ļauj visam 5 minūtes lēnām vārīties uz nelielas uguns.
  9. Tikmēr bekona šķēles liek gaisa friterī un cep 200 °C temperatūrā 5–7 minūtes, līdz tās kļūst kraukšķīgas.
  10. Kad risoto gatavs un rīsi mīksti, pievieno rīvēto sieru, samaisa un ļauj tam izkust, piešķirot ēdienam vēl krēmīgāku tekstūru. 
  11. Pasniedz karstu, liekot bekona šķēles veselas pa virsu un pārkaisot ar atlikušo rīvēto sieru. 
     

Noskaties arī VIDEO recepti

Saistītie raksti