Krēmīgais risoto ar bekonu
Dziedātājs Miks Galvanovskis Rimi šefpavāra Normunda Baranovska vadībā gatavo gardo, bet pagatavošanā nedaudz kaprīzo risoto – šoreiz tā krēmīgo versiju ar bekonu.

FOTO: Publicitātes foto
Cena par porciju: 1,52 eiro.
Nepieciešams:
4 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 35 minūtes
Izmaksas kopā: 6,08 eiro
Cena par porciju: 1,52 eiro
- 100 g karsti kūpināta cūkgaļas bekona šķēlēs
- 125 g ķirštomātiņu
- 200 g tomātu passatas
- 2 nelieli sīpoli
- 5 ķiploka daiviņas
- 100 ml saldā krējuma
- 80 g rīvēta cietā siera
- 400 g apaļgraudu rīsu
- 1 ēdamk. itāļu garšvielas Selection by Rimi
- 1 buljona kubiņš
- sāls, pipari pēc garšas
- eļļa cepšanai

Pagatavošana
- Nomizo un smalki sagriež sīpolus un ķiplokus.
- Uzkarsē lielā pannā nedaudz eļļas un tos apcepj, līdz kļūst caurspīdīgi.
- Pievieno garšvielas, uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātiņus un ķiplokus un cep, līdz tie kļūst aromātiski.
- Pievieno rīsus pannā un maisot apcepj, lai tie kļūtu caurspīdīgi un nedaudz apgrauzdētos.
- Pievieno tomātu passatu un samaisa, lai risoto iegūtu bagātīgu tomātu garšu.
- Nelielā katliņā uzsilda 500 ml ūdens un izšķīdina tajā buljona kubiņu.
- Pakāpeniski pievieno buljonu rīsiem: lej klāt pa vienam kausiņam un maisa, līdz šķidrums gandrīz uzsūcies. Turpina šo procesu, līdz rīsi ir krēmīgi un gandrīz mīksti (aptuveni 15–20 minūtes).
- Pielej saldo krējumu, samaisa un ļauj visam 5 minūtes lēnām vārīties uz nelielas uguns.
- Tikmēr bekona šķēles liek gaisa friterī un cep 200 °C temperatūrā 5–7 minūtes, līdz tās kļūst kraukšķīgas.
- Kad risoto gatavs un rīsi mīksti, pievieno rīvēto sieru, samaisa un ļauj tam izkust, piešķirot ēdienam vēl krēmīgāku tekstūru.
- Pasniedz karstu, liekot bekona šķēles veselas pa virsu un pārkaisot ar atlikušo rīvēto sieru.