Kuskuss ar vistu un dārzeņiem – gatavo Maksims Busels
Pavasarī laiks vieglam ēdienam, tāpēc aktieris Maksims Busels Rimi šefpavāra Normunda Baranovska vadībā gatavo kuskusu ar vistu un dārzeņiem.

FOTO: Publicitātes foto
Ēdiens ar Ziemeļāfrikas pieskārienu.
Nepieciešams:
4 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 30 minūtes
Izmaksas kopā: 9,81 eiro
Cena par porciju: 2,45 eiro
- 400 g kuskusa
- 1 buljona kubiņš
- 500 g cāļu šķiņķīšu
- 1 burkāns
- 1 sarkanā paprika
- 390 g tomātu pastas
- 1 vidējs baklažāns
- 10 g svaigu pētersīļu
- sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana
- Uzvāra ūdeni un izšķīdina tajā buljona kubiņu. Lieto šo buljonu, lai pagatavotu kuskusu: ber to lielā bļodā un pārlej ar karstu buljonu.
- Cāļu šķiņķīšus vienmērīgi kārto gaisa friterī, pārkaisa ar sāli un pipariem. Iestata nepieciešamo temperatūru un laiku saskaņā ar ierīces instrukcijām, lai šķiņķīši kļūst kraukšķīgi un zeltaini brūni.
- Nomizo un sagriež burkānu un sarkano papriku nelielos kubiņos. Baklažānu sagriež vidēja lieluma kubiņos.
- Lielā pannā uz vidējas uguns apcepj sagrieztos dārzeņus, tad pievieno šķiņķīšus un tomātu pastu, nedaudz visu kopā pasutina.
- Liek gatavo kuskusu traukā vai dziļākā šķīvī kā pamatu. Virsū kārto gatavos cāļu šķiņķīšus un sautētos dārzeņus. Pārkaisa ar svaigiem pētersīļiem.