Spageti ar baziliku un tomātu mērci
Viegli pagatavojama spegeti recepte.
Bazilika lapas atdala no kātiņiem, noskalo aukstā ūdenī un sakapā.
To daudzumam jābūt 1 1/2-2 glāzēm.
Baziliku, tomātus, sasmalcinātus ķiplokus, olīveļļu, 1 tējkaroti sāls un piparus liek neaizvākotā pannā un karsē 15 minūtes.
Ja vajadzīgs, pievieno vēl sāli. Spageti izvāra 4 litros sālīta ūdens.
Spageti nosusina, ātri liek sasildītā bļodā, pārlej ar mērci, izcilā.
Pasniedz galdā nekavējoties.
Ēdienam nav ieteicams pievienot rīvētu sieru.
Avots: Marčella Hazana. Itāļu virtuve. Jumava, 1995.
Sastāvdaļas
- Olīveļļa - 1.glāzes (vai vairāk)
- Sāls pēc garšas
- Spageti - 500
- Paliels bazilika saišķis
- Ķiploku daiviņas - 5
- 2 glāzes gabalos sagrieztu, savā sulā konservētu tomātu (bez sulas)
- Svaigi malti pipari - 6.šķipsniņas