Rostbifs ābolu mērcē
Gaļas gabaliņus ierīvē ar garšvielām un atstāj 2-3 stundas, lai marinējas. Izcep eļļā un uzglabā siltumā. Ābolus nomizo un sagriež plānās daiviņās, cukuru sajauc kopā ar muskatriekstu un kanēli. Pannā izkausē sviestu, pieber ābolu daiviņas, apbārsta ar cukuru un garšvielām. Tad samazina uguni un cep 3-4 minūtes, uzliekot pannai vāku. Izņem ābolus, pannā ieber maltus riekstus un karsē, kamēr tie kļūst mīksti. Šķīvjos liek pa siltam rostbifam. Virsū - pāris ābolu daiviņas un pārlej ar karamelizētu mērci. Ēd kopā ar ceptiem kartupeļiem un svaigu dārzeņu salātiem.
Sastāvdaļas
- Cūkgaļas gabaliņi - 4
- Eļļa
- Sāls
- Malti baltie pipari
- Raudenes
- Āboli - 2
- Malti zemesrieksti - 3.ēd.k.
- Sviests - 2.ēd.k.
- Malts muskatrieksts
- Nedaudz kanēļa
- Brūnais cukurs - 2.ēd.k.