Kartupeļu–sēņu sacepums

Kad meži ir sēņu pilni un bagātīgā raža gan sasālīta, gan samarinēta, bet atkal un atkal roka sniedzas pēc groziņa un nazīša, lai dotos jaunās sēņu medībās, tad jāgatavo gardas vakariņas. Īsteniem sēņu mīļiem šī recepte būs gards kumosiņš!
Ja nav pašu lasītās beciņas vai galienes, izmantojam šampinjonus.

FOTO: Shutterstock.com

Ja nav pašu lasītās beciņas vai galienes, izmantojam šampinjonus.

Sastāvdaļas:

  • Kartupeļi
  • Sēnes
  • Siers
  • Sāls
  • Pipari
  • Saldais krejums

 

Gatavošana

Reklāma
Reklāma

Vāra kartupeļus līdz tie ir pusmīksti. Tad sagriež ripās un liek ar sviestu iesmērētā cepamtraukā. Pa virsu liek diezgan biezi sagrieztas sēnes (ziemā – šampinjonus) tā, lai visi kartupeļi parklāti. Liek cepeškrāsnī un cep lidz izskatās gatavs.

Tad pārkaisa ar rīvētu sieru, pārlej ar saldo krējumu, pārkaisa ar garšvielam un liek atpakaļ cepeškrāsnī. Cep līdz siers izkusis. 

Saistītie raksti