Plovs ar vistas gaļu
Sastāvdaļas:
- Lauru lapas , pipari melni - 3.gab.
- Garsviela vistai - 50.grami
- Tomatu merce pasaka - 500.grami
- Vistas skinki - 1.kg
- Sīpoli - 400.grami
- Burkāni - 500.grami
- Basmati risi - 4.grami
- Ķiploks
Pagatavošana:
Vistas šķiņķus atkaulo. Liek katlā sagrieztus gabalos un cep eļļā kopā ar vistas garšvielu (pēc izvēles). Kad gaļa apcepta, tai pievieno sarīvētus burkānus un sasmalcinātus sīpolus. Cep 5-10 min. Tad pievieno varītu ūdeni un sautē 20 min. Pieliek lauru lapas, garšvielas, piparus , tomātu mērci. Tad pievieno rīsus un veselu ķiploku. Uz lēnas uguns, ar uzliktu vāku sautē 15 - 20 min, ik pa brītiņam apmaisot. Pēc sautēšanas atstāj katlu uz plīts ar vāku un pārsegtu dvieli uz 20 min. Viss ūdens būs sasūcies rīsos. Plovs būs irdens - ar izteiksmīgu krāsu un garšu. Ķiploku var pēc procesa beigām vnk izņemt ārā.
Runājot par garšvielaam - te var variēt, bet man patīk pievienot koriandru.
Labu ēstgribu!