Teļa gaļas cepetis

Smalkām vakariņām.

FOTO: Shutterstock.com

Smalkām vakariņām.

 

Gaļu rūpīgi nomazgā un ieberzē ar sāli. Tad izkausē cepešu pannā karoti sviesta, pielej litru vāroša buljona vai ūdens, liek tanī cepeti, ar ārējo pusi uz pannas un cep karstā krāsnī, bieži aplaistot. Pēc 1— 1 ½ stundām, kad virspuse cepetim apcepusi brūna, to apgriež uz otru pusi un cep ari to, bieži aplaistot, tāpat kā virsējo brūnu. Kad cepetis gatavs, to apsmērē ar sviestu un apkaisa ar rīvmaizi un apcepina tumši brūnu. Ja cepeti grib pasniegt galdā uzgrieztu aukstu un priekš tam grib dabūt mērcei skaidru galertu, tad to nolej, iekams cepetis vēl nav apkaisīts ar rīvmaizi un ļauj tai vēsumā sastingt. Pasniedzot cepeti siltu galdā, uzlej uz pannas drusku auksta ūdens, lai atmirktu piecepums, pieliek karoti miltu, karotes trīs skāba krējuma, piparus, sāli, uzvāra un pasniedz pie cepeša atsevišķā mērces traukā.

 

M. Āriņa Praktiskā pavārgrāmata. Izdevniecība Grāmata, 1995. (Oriģinālizdevums 1935)

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Pipari
  • Buljons
  • Skābs krējums - 3.ēd. karotes
  • Milti - 1.ēd. karote
  • Sviests - 1.ēd. karote
  • Teļa šķiņķis
  • Sāls